לפירה בטטות:
3 בטטות
1 בצל קצוץ דק מוזהב
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן
1/2 כפית אבקת בצל או אבקת מרק
לפירה ת"א:
3 תפוחי אדמה
1 בצל קטן קצוץ דק
מעט מלח ופלפל שחור-לפי הטעם
1/2 כפית אבקת בצל או אבקת מרק
מקלפים את הירקות.מבשלים כל סוג בנפרד ,מסננים מהמים.מועכים עם התבלינים.מקררים מעט.
לחתיכות סויה:
משרים 2 כוסות חתיכות סויה במים רותחים בסיר מכוסה,ביחד עם תבלינים- 1/2 כפית מלח,2 כפות אבקת מרק עוף למשך חצי שעה.
לאחר מכן מסננים את המים ,שוטפים וסוחטים מעט את חתיכות הסויה.
מבשלים בסיר עם מים בכמות שמכסה את הסויה למשך כ- 1/2 שעה להתרככות.
רוטב שום- סילאן :
מחממים בסיר קטן עד כמעט רתיחה,מערבבים: 4 כפות סילאן, 1 שן שום כתושה,1/4 כוס שומשום, 1/2 כוס מים .
מכינים את המנה:
מסדרים בצלוחיות נאות שכבה מפירה הבטטות -כ-2 כפות.
מעליה מניחים באותה כמות מפירה ת"א.
ומעל מניחים חתיכות סויה. יוצקים רוטב בנדיבות.
אפשר לקשט בעלים של פטרוזליה או שמיר לתוספת צבע ויופי.
תגובה אחת
מה הכוונה חתיכות סויה
איך קונים את זה?