רול עשבי תיבול במילוי כתום טבול ברוטב שום

שיתוף ב email
שיתוף ב print

הכירי צורה קלה להכנת מנה מרשימה. כמו שהיא יפה וצבעונית, כך היא טעימה ואפילו בריאה וקלת-קלוריות.

כל הטוב מגולגל ברול אחד!

 

החומרים ל-2 רולים גדולים:

2 ביצים

2 כפות מים

קורט מלח

4 כפות קמח

חופן שמיר טרי (או סוג אחר של עשבי תיבול)

למילוי ולרוטב:

1 כוס עדשים אדומים

1 כוס מים

1-2 כפיות מלח

1 בטטה בינונית

1 בצל גדול

2 כפות שמן זית (מחולק)

2 כפיות שום כתוש (מחולק)

½ כפית כורכום

½ כפית פפריקה

 

להכנת הרולים:

ערבלי בעזרת בלנדר יד את כל החומרים של הרולים.

שמני קלות מחבת גדולה, חממי היטב וטגני חצי מהכמות מצד אחד בלבד. הפכי לצלחת מתאימה. טגני את החצי השני. הניחי בצד.

להכנת המילוי:

קצצי את הבצל ואדי בשמן בסיר בינוני עד לריכוך ושקיפות. הוסיפי לסיר את העדשים והבטטה בקליפתה (לאחר שטיפה טובה…), המים והמלח ובשלי עד לריכוך כרבע שעה. אם נשארו מים, סנני. ערבלי את הכל בבלנדר יד עד לקבלת מרקם חלק. הורידי כחצי כוס של מחית הירקות והניחי בצד.

הוסיפי למחית שבסיר 1 כפית שום כתוש, הכורכום והפפריקה וערבבי היטב.

להכנת הרוטב:

בסיר קטן, אדי 1 כפית שום כתוש עם 1 כפית שמן. דללי את חצי הכוס מחית ירקות ששמרת בצד במעט מים (לפי הצורך), הוסיפי לסיר והביאי לרתיחה. הנמיכי את האש ובשלי עד לסמיכות הרצויה בבחישה מתמדת.

 

להרכבת המנה:

מרחי מהמילוי הכתמתם על פני כל העלה של הרול וגלגלי.

בצלחת ההגשה, צקי כחצי כוס מהרוטב. חתכי את הרולים הממולאים על אלכסון והעמידי בצלחת בזויות נוגדות. קשטי בעלי ירק ו… לבריאות!

המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי

 

חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן