לתבשיל
1 בצל בינוני
1 פלפל חריף
3 שיני שום
1 גזר
1 קישוא
1 בטטה קטנה
052 גרם עדשים אדומות
חצי כפית ג'ינג'ר
חצי כפית כמון
חצי כפית כרכום
רבע כפית קינמון
022 מ"ל חלב קוקוס
מלח פלפל
כדורי לארניצי'
522 גרם אורז ארבוריו
1.5 ליטר מים רותחים
1 בצל קטן
1 פלפל חריף
0 שיני שום
רבע כפית קינמון
חצי כפית כמון חצי כפית ג'ינג'ר
כפית כרכום
32 גרם שמן קוקוס
מילוי
בטטה או קישוא אפויים בתנור
מתובלים בצ'ילי גרוס פלפל שחור ושמן זית
ציפוי
ביצה
פירורי לחם
הוראות הכנה לתבשיל
לקצוץ בצל, פלפל, שום, טגני בצל עד הזהבה הוסיפי פלפל שום וטגני מספר דק' נוספות.
חתכי גזר קישוא בטטה לקוביות קטנות טגני קלות, הוסיפי עדשים אדומות ותבלינים,
כסי במים, הביאי לרתיחה, הנמיכי את האש ובשלי כ 55 דק' על אש נמוכה. הוסיפי את חלב
הקוקוס.
הוראות הכנה לכדורי לארניצי'
טגני בצל הוסיפי שום ופלפל חריף טגני קלות הוסיפי את האורז והתבלינים אדי במשך מס' דק'
הוסיפי את המים בהדרגה מעט כל פעם תוך כדי ערבוב עדין לאחר שהמים מתאדים מוסיפים עוד
מים. התהליך אורך כחצי שעה.
קררי את האורז
צרי כדורים בגודל פלאפל צרי גומה שימי קובית של בטטה או קישוא אפוי וכדררי
צפי בביצה ופירורי לחם והכניסי לתנור חם בחום של 052 מעלות ומשומן היטב למשך כ 7 דק
המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי
2 תגובות
אוהו שילוב מטורף
ת'אמת זכיתי לטעום מהמנה המדהימה הזו…
לפני שנה הזמנתי אצל שיראל קיטרינג לברית של הבן שלי (30 מנות)
והמוזמנים לא גמרו להלל באמת היה מושלם גם ההגשה וגם הטעממממ… יאמי!
מתכון מושקע לחלוטין, נראה ממש מגרה