כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום שלישי
|
י״ז בתמוז ה׳תשפ״ד
|
23/07/2024

דואט עדשים עם  טויל וקרם שעועית אדומה

לסלט עדשים:
-2 כוסות עדשים שחורות מבושלות ומסוננות
-חצי חבילת פטרוזליה  קצוצה
-תערובת פיצוחים קלויים במחבת-
כוס חמוציות, חצי כוס שומשום,חצי כוס גרעיני חמנייה, חצי כוס גרעיני דלעת.
שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל
לקרם שעועית אדומה:
-2 כוסות שעועית אדומה יבשה
-2 שיני שום
מלח
פלפל
שמן זית
קאנלים מעדשים כתומות-
-כוס וחצי עדשים כתומות
– 2 שיני שום
-גזר מבושל
-מלח
-פלפל
-שמן זית
טוויל (קרקר) עדשים כתומות-
-כוס וחצי קמח עדשים כתומות
-ביצה
-מלח
-פלפל
-מעט פפריקה
בניית המנה:
מרכיבים את הסלט, מתבלים ומתקנים תיבול.
1.קרם שעועית-
מבשלים את השעועית כ40 ד"ק יחד עם השום.
טוחנים במעבד מזון את השעועית והשום עם מעט מהנוזלים של השעועית,
מוסיפים שמן זית בהדרגה, מלח ופלפל עד שמגיעים למרקם של ממרח.
2.קאנל עדשים כתומות-
מבשלים את העדשים הכתומות עם השום והגזר כ20 ד'ק,
מסננים, טוחנים את השום והגזר למחית, מוסיפים את העדשים, מלח,פלפל, שמן זית.
3. טוויל עדשים כתומות-
מערבבים את כל המרכיבים, משטחים על תבנית אפייה, אופים בחום בינוני למשך 20 ד'ק עד שהטויל נהפך לקריספי.
מנה מזינה ובריאה, אפשר ליהנות מהקרקר עם ממרח השעועית,
וסלט עדשים מרענן ומשביע מאוד.
המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים