חומרים לבצק
100 גרם קינואה לבנה
100 גרם קינואה אדומה
100 גרם סולת
1 בטטה בינונית
1 תפוא בינוני
שמן זית שלוש כפות
חומרים למילוי
4 פטריות פורטובלו
1 בצל בינוני
שן שום
מעט שמן לטיגון
מלח פלפל
קורט אגוז מוסקט
חופן ערמונים גלויים קצוצים
חומרים לקרם דלעת
200 גרם דלעת חתונה לקוביות
5 כפות סוכר
מקל קינמון
כף צ'ילי גרוס
5 שיני שום קונפי
אופן הכנה
1. מבשלים את קינואה במים עד לריכוך ומסננים.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות את התפוא
והבטטה כאשר מכוסים עד לריכוכם.
3. מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת
עיסה אחידה ומכניסים למקרר לנוח לשעה.
4. קוצצים את הפטריות ,בצל והשום ומטגנים במעט שמן עד
להזהבה ומסננים מניחים בצד לקרור.
5. כחלוף שעה שהבצק נח במקרר קורצים קובות וממלאים
בתערובת הפטריות.
6. מסדרים בתבנית את הקובות מברישים במעט שמן זית
ואופים בתנור למשך 20 דק בחום של 200 מעלות.
7. מכינים את הקרם
מבשלים את הדלעת ואת החומרים הנוספים של הקרם
למעט השום למשך 20 דק מקררים וטוחנים עם השום
בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי