חומרים
למרק:
1 שקית ברוקולי קפוא
250 גרם בערך (1/3 חבילה) אפונה קפואה
מלח ופלפל שחור גרוס
3-4 כפות שמן זית
לברוקולי ולאפונה הקלויים:
כמה פרחי ברוקולי
חופן גדול (בערך 50 גרם) אפונה קפואה
2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שמים את התפרחות והגזעים בסיר בגודל בינוני .במקביל, מוסיפים לסיר עם הברוקולי את האפונה הקפואה (250 גרם). מוסיפים מים כמעט עד כדי כיסוי, וממקמים את הסיר על להבה גבוהה.
מביאים לרתיחה ואז מבשלים על להבה בינונית-נמוכה (לא חייבים לכסות) 8-12 דקות, עד שהברוקולי התרכך אך נשאר בצבע ירוק יפה, והאפונה טעימה ולא מרגישה גולמית בטעמה.
טוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר ידני, ואז מוסיפים את שמן הזית וממשיכים לטחון עד שהמרקם נהיה אפילו חלק יותר. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
לברוקולי ולאפונה הקלויים:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
שמים את הברוקולי בתבנית עם נייר אפייה
שמים את החופן הקטן של האפונה בתבנית. מתבלים את האפונה והברוקולי בשמן זית, מלח ופלפל ושולחים לתנור ל-10 דקות או עד שהברוקולי מתחיל להזהיב והאפונה מקבלת גוון שחום. מוציאים בזהירות ונותנים להם להתקרר מעט.
מגישים ביחד עם המרק
תגובה אחת
מרק מהמם!!!