חומרים
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
עוף
2 בצלים בינוניים
4 גזרים
4 קישואים
1/2 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור שמיר
1/2 כפית גרגירי פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה
1. מקלפים את השורשים, שוטפים היטב ומסירים שאריות חול. אם יש עלים יפים מחוברים לשורש – מסירים אותם עם קצה השורש, כך שיישארו מחוברים זה לזה.
2. שוטפים את העוף היטב במים קרים.
3. מקלפים את הבצל, הקישואים והגזר. חותכים את הירקות לחתיכות גדולות.
4. בתחתית הסיר מניחים את השורשים, עלי הפטרוזיליה והשמיר. עליהם מניחים את העוף ומעליו את הגזר, הבצל והקישואים.
5. מפזרים את גרגירי הפלפל השחור.
6. ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה. מוציאים את השומן האפרפר ע"י כף או כף מחוררת
7. מעבירים את הסיר לאש קטנה מאוד ומבשלים במשך שעה וחצי. הבישול בשלב זה צריך להיות בבעבוע עדין ומינימלי, ולא ברתיחה חזקה.
8. אחרי שעה וחצי המרק אמור להתקבל צלול, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. בשלב הזה המרק מוכן לאכילה. ניתן להגיש מיד או להעביר למקרר ללילה.