יום ראשון

|

י״ב באלול ה׳תשפ״ד

|

15/09/2024

לאישה החרדית

|

י״ב באלול ה׳תשפ״ד

|

|

15/09/2024

|

יום ראשון

מתכון למרק דלורית קרמי

חומרים

1 דלורית (כ-800 גרם)


40 גרם חמאה


1 כף שמן זית


1 בצל גדול, קצוץ


1 שן שום קלופה ושלמה


מלח, פלפל שחור


1 ליטר מרק ירקות צח מוכן (אפשר מכפית אבקת מרק)


3 כפות גדושות חמאת בוטנים

אופן ההכנה
  • בסיר עם דפנות עבות שמים את שמן הזית, החמאה, הבצל על להבה בינונית-גבוהה ונותנים להם להתאדות עד שהחמאה תימס והבצל יהפוך שקוף ורך.
  • שמים על משטח העבודה את הדלורית, חוצים אותה ונפטרים מהגרעינים (לא קולפים), חותכים לקוביות בגודל 2-3 ס"מ. מוסיפים לסיר את השום והדלורית.
  • ממליחים ומפלפלים בנדיבות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
  • יוצקים פנימה את ציר המרק ומביאים לרתיחה (אם מכינים ציר מאבקת מרק, יוצקים מים רוצחים על כף אבקת מרק ומערבבים).
  • סוגרים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה עד שהדלורית נעשית רכה. מועכים קלות בכף עץ.
  • טוחנים את המרק למחית באמצעות בלנדר מוט (ניתן גם להעביר למעבד מזון).
  • מוסיפים למרק כ-3 כפות גדושות של חמאת בוטנים ומערבבים.

 


להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים