מתכון למרק דלורית קרמי

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

1 דלורית (כ-800 גרם)


40 גרם חמאה


1 כף שמן זית


1 בצל גדול, קצוץ


1 שן שום קלופה ושלמה


מלח, פלפל שחור


1 ליטר מרק ירקות צח מוכן (אפשר מכפית אבקת מרק)


3 כפות גדושות חמאת בוטנים

אופן ההכנה
  • בסיר עם דפנות עבות שמים את שמן הזית, החמאה, הבצל על להבה בינונית-גבוהה ונותנים להם להתאדות עד שהחמאה תימס והבצל יהפוך שקוף ורך.
  • שמים על משטח העבודה את הדלורית, חוצים אותה ונפטרים מהגרעינים (לא קולפים), חותכים לקוביות בגודל 2-3 ס"מ. מוסיפים לסיר את השום והדלורית.
  • ממליחים ומפלפלים בנדיבות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
  • יוצקים פנימה את ציר המרק ומביאים לרתיחה (אם מכינים ציר מאבקת מרק, יוצקים מים רוצחים על כף אבקת מרק ומערבבים).
  • סוגרים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה עד שהדלורית נעשית רכה. מועכים קלות בכף עץ.
  • טוחנים את המרק למחית באמצעות בלנדר מוט (ניתן גם להעביר למעבד מזון).
  • מוסיפים למרק כ-3 כפות גדושות של חמאת בוטנים ומערבבים.

 


חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן