חומרים
- 2 קופסאות שימורים של תירס
- 5 כוסות מים
- 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
- 4 כפיות סוכר
- 2 כפות קורנפלור
- 2-3 ביצים
- 2 כפות רוטב סויה
- מלח לפי הטעם
- 1 כף שמן שומשום (לא חובה)
אופן ההכנה
- שופכים לסיר קופסת שימורים אחת עם הנוזלים ובעזרת בלנדר ידני טוחנים למחית חלקה.
- מוסיפים לסיר גם את קופסת התירס השנייה יחד עם הנוזלים שלה, מוסיפים גם את המים ומתבלים באבקת מרק עוף,סויה,מלח וסוכר .
- מביאים את המרק לרתיחה. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור יחד עם מעט מים קרים לתערובת חלקה ושופכים לסיר. ממשיכים לבשל את המרק עד שהוא מסמיך, בערך כ- 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים את שמן השומשום.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים היטב ובעזרת מזלג מזלפים נטיפים של הביצה לתוך הסיר, ממשיכים לבשל עד שנטיפי הביצה מלבינים. מעבירים את המרק לקערת הגשה ומגישים חם!