סבתי ע"ה הייתה ניצולת שואה, וביתה היה מלא בשאריות של אוכל, שפשוט לא הייתה מסוגלת לזרוק לפח, בראשה נצרבו הזכרונות מהמחנה, ששם אפילו שאריות של אוכל לא היה.
סבתי כבר איננה בין החיים, אך דבר אחד לקחתי ממנה, שאם עדיין אפשר להשתמש באוכל, אשתמש בו ולא אזרוק, וכך נולד מתכון זה, ניצול שאריות חלה לתוספת פיקטנית למרק.
בתיאבון!
חומרים:
- 5 ־ 6 פרוסות שמנמנות משאריות של לחם/חלה מכל סוג ומכל מין
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
- 1/4 כפית תבלין בזיליקום יבש
- 1/4 כפית אבקת שום
- או כל תבלין אחר שמתחשק לכם
הכנה:
- מחממים תנור ל־180 מעלות.
- חותכים את הלחם לקוביות גדולות ושמים בקערה גדולה. מזלפים את השמן, בוזקים את התבלינים ומערבבים היטב בידיים.
- מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 10 ־12 דקות, עד שהקרוטונים יבשים ופריכים.
- מקררים לטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה במדף גבוה. לא מגלים לאף אחד שהם שם עד שהמרק על השולחן.
4 תגובות
אני מצדיעה לכל אותן נשים שיודעות לנצל את השאריות .גם אני למדתי מנסיוני במטבח ותאמינו לי כואב לזרוק אוכל..את קונה עומדת מבשלת טורחת אז אם אפשר תעשי משהו כשנשאר.דוגמא קטנה נשארים לי סלטים של שבת החלטתי שאני לא משאירה עד שנזרק בפח אני עושה מהכל סלט.את המטבוחה שופכת לקערה קוצצת את החצילים המטוגנים או אפויים גם הסלט גמבות נכנס יפה לתמונה מוסיפה בצל קצוץ מעט לימון כבוש מערבבת..אימלא איזה טעים.חותכת להם בגט טרי או החלה שנשארה משבת או הלחם בית מחממת בתנור יוצא קרנץ מכניסה בעדינות בעזרת כף אפשר תוספת של שניצל או פסטרמה או טונה.סנדויץ דליקטס..
שימי לב קרוטונים ביתיים מחלות ברכתם המוציא בשונה מכאלה המיוצרים במפעל ויתכן וצריך ליטול ידיים ולברך ברכת המזון אם הם בכמות גדולה
אני בעד ויש לי עוד מלא פתרונות לאוכל במקום לזרוק
נשמע מעולה!