חומרים
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
2 גזרים גדולים, קלופים
בצל גדול, קלוף
קישוא
2 ענפי סלרי, שלמים
2 ענפי פטרוזיליה שלמים
2 ענפי שמיר, קצוצים
פלפל גרוס, כורכום ומלח לפי הטעם
חבילת אטריות אורז רחבות, גזורות במספריים לשליש מאורכן.
אופן ההכנה
חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ואת הגזר והקישוא לחתיכות גדולות.
מרתיחים כ 3 ליטר מים בסיר, ושמים בהם את כל הירקות והענפים.
מביאים לרתיחה, ומבשלים כחצי שעה במכסה סגור.
מוסיפים את התבלינים והשמיר וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
שולפים מסיר המרק את ענפי הפטרוזיליה והסלרי.
מבשלים בסיר נפרד את אטריות האורז, לפי הוראות היצרן.
מניחים מהמרק בצלחת הגשה, וחופן מאטריות האורז