חומרים
2 כפות שמן קנולה
2 שיני שום קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
4 עגבניות גדולות מרוסקות במגררת
מיכל רסק עגבניות מרוכז (260 גרם)
2 כפיות סוכר חום
2 כפיות אורגנו מיובש
כ-2 כפיות מלח (או לפי הטעם)
חצי כפית פלפל שחור
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כף פטרוזיליה קצוצה
6 כוסות מים (מודדים במיכל של רסק העגבניות)
חצי כוס אורז שטוף או כוס אורז מבושל
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל.
- כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את השום והסוכר ומטגנים עוד קצת עד לקבלת גוון זהוב עמוק וריח קרמלי.
- מוסיפים פנימה את העגבניות המרוסקות ומטגנים במשך כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עוד 2 דקות תוך כדי בחישה.
- מוסיפים מים ותבלינים – מלבד המלח – ומביאים לרתיחה.
- מבשלים במשך כ-40 דקות עד שהנוזלים מתחילים להצטמצם והמרק מסמיך.
- מוסיפים את האורז והמלח ומבשלים עוד כ-20 דקות.
- אם האורז כבר מבושל מוסיפים אותו לקראת סוף הבישול לכמה דקות אחרונות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים היטב ומכבים את האש.