יום ראשון

|

י״ב באלול ה׳תשפ״ד

|

15/09/2024

לאישה החרדית

|

י״ב באלול ה׳תשפ״ד

|

|

15/09/2024

|

יום ראשון

מתכון למרק עגבניות ואורז

חומרים

2 כפות שמן קנולה


2 שיני שום קצוצות


1 בצל גדול קצוץ


4 עגבניות גדולות מרוסקות במגררת


מיכל רסק עגבניות מרוכז (260 גרם)


2 כפיות סוכר חום 


2 כפיות אורגנו מיובש


כ-2 כפיות מלח (או לפי הטעם) 


חצי כפית פלפל שחור


כפית גדושה פפריקה מתוקה


כף פטרוזיליה קצוצה


6 כוסות מים (מודדים במיכל של רסק העגבניות)


חצי כוס אורז שטוף או כוס אורז מבושל

אופן ההכנה
  • מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל.
  • כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את השום והסוכר ומטגנים עוד קצת עד לקבלת גוון זהוב עמוק וריח קרמלי.
  • מוסיפים פנימה את העגבניות המרוסקות ומטגנים במשך כ-2-3 דקות.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עוד 2 דקות תוך כדי בחישה.
  • מוסיפים מים ותבלינים – מלבד המלח – ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים במשך כ-40 דקות עד שהנוזלים מתחילים להצטמצם והמרק מסמיך.
  • מוסיפים את האורז והמלח ומבשלים עוד כ-20 דקות.
  • אם האורז כבר מבושל מוסיפים אותו לקראת סוף הבישול לכמה דקות אחרונות.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים היטב ומכבים את האש.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים