ללא מרגרינה
חומרים:
3 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן
חצי שקית אבקת אפייה
3 שקיות סוכר וניל
מעט מלח
ביצה
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ מתפוז
אפשרויות מילוי- אבקת קינמון וסוכר חום
חצי חבילה שוקולד מריר מומס עם מעט שמן וכפית שוקולית (מספיק לכרוכית אחת)
ממרח נוגט
ממרח תמרים עם מעט קינמון אפשר להוסיף אגוזים
ממרח חלווה
אופן ההכנה:
מאחדים את כל החומרים לבצק נעים
אם מידיי דביק מוסיפים קצת קמח,
מחלקים את הבצק ל 3
מרדדים בין 2 ניירות אפייה כל חלק לצורה מלבנית
מורחים את המלית,
מגלגלים לצורת רולדה
מניחים בתבנית על נייר, אפייה וחורצים עם סכין פסים לאורך הרולדה
אופים בתנור שחומם מראש ל 175° עד להזהבה קלה
מקררים מעט ופורסים את העוגיות לפי הסימונים
בהצלחה
לירז טרבלסי
מתכונאית ומנהלת קבוצות וואטסאפ להצטרפות 0584128631
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן












תגובה אחת
המתכון הזה מופיע כבר כמה שנים באתר אחר כמתכון של יוכבד אלקלסי. מתכון מעולה!!!
אני שמה רק 2 סוכר וניל, ומחליפה את כמות השמן והמיץ, חצי שמן 3/4 מיץ.
מילוי:
1. חצי כוס סילאן לערבב עם כפית שטוחה קינמון, למרוח מעט על הבצק ולפזר תפוח מגורד.
2. לערבב חצי כוס סילאן עם כף גדושה קקאו מעט קינמון ותפוח אחד מגורד דק (כן, זה לא טעות..), אפשר להוסיף שורה של שוקולד מומס.
ל2 האפשרויות אפשר להוסיף אגוזים קצוצים.
לבריאות!