החומרים:
חבילה בצק עלים מופשר או עלי פילו (עלי פילו יש לכסות במגבת לחה ולשמן בין העלים מספר עלים לכל שכבה)
למלית :
2כוסות סוכר
4 כוסות אגוזים טחונים (אפשר לערבב שקדים, פיסטוק, אגוז מלך מה שיש)
שתי ביצים
מעט תמצית רום או תמצית שקדים
לציפוי:
כוס וחצי סוכר
חצי כוס מים
חצי לימון
אופן ההכנה:
לערבב את חומרי המלית, למרוח על שכבת בצק, לפרוס מעל שכבה שנייה של בצק ולחתוך לריבועים (לפני האפייה).
למרוח ביצה ולפזר שומשום.
לאפות על 180 מעלות חום עליון ותחתון עד שנאפה יפה מכל הכיוונים.
טיפ שלי: לאפייה יפה גם מלמטה רצוי להשתמש בתבנית מתכת (אפשר של התנור) עדיף לא חד פעמית.
כשהעוגה בתנור מכינים דבש מכוס וחצי סוכר כוס וחצי מים וחצי לימון סחוט מבשלים על אש קטנה ומוזגים על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
3 תגובות
נראה ממש טעים
מוצלח מאוד
בקלוואה ממש לא קשור למרןקאים
זו עוגה מהמטבח הטורקי