בשיתוף טעמן
המתכון המלא בהמשך הכתבה
- 220 גר' סוכר
- 5 תפוחים מסוג גרנד סמיט
- כוס מים
- כפית קינמון טחון
- 3 כפיות גדושות דבש טעמן
- בצק עלים
בסיר על האש ממיסים 220 גר' סוכר לקרמל בגוון דבש כהה מעט.
שמים סוכר ולא מערבבים . מידי פעם אפשר להזיז מצד לצד בעזרת כף מעץ.
עדיף לשפוך חצי מכמות הסוכר, לחכות שתימס מעט לקרמל ואז לשפוך את החצי הנותר.
שופכים את הקרמל הנוזלי לתבנית שנבחר – מתאים לגודל 22 ס"מ קוטר. ומקררים.
לקרמל שנשאר בסיר נוסיף כוס מים, וכפית קינמון, ו3 כפיות גדושות דבש טעמן – נביא לרתיחה
בנתיים נקלף 5 תפוחים גרנד סמיט ונחתוך ל4 ונשים בסיר.
שהנוזל בסיר רותח , נוריד לאש נמוכה ונבשל עוד כ10 דק'
נוריד מהאש ונקרר.
נסדר את התפוחים מעל הקרמל שהתקשה.
נשפוך כמה כפות מהרוטב על התפוחים.
נחתוך בצק עלים בגודל התבנית. נצמיד מעל התפוחים ונהדק. נחורר חורים.
נעביר לשעה למקפיא.
בתנור שחומם מראש ל180 – 200 מעלות נכניס את התבנית ולאפות כשעה להזהבה יפה חום כהה בהיר כזה.
נוציא מהתנור. נחכה שיתקרר מעט.
נהפוך בזהירות על צלחת יפה.
בתיאבון !!!! איזה ביס מחכה לכם!!!