יום שלישי

|

|

21/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

21/10/2025

|

יום שלישי

מתכון מיוחד לטארט תפוחים

בשיתוף טעמן

המתכון המלא בהמשך הכתבה

רוצה לקבל את חוברת המתכונים הכי טעימים וקלים לחגים?
הרשמי כאן בחינם ואולי גם תזכי בהגרלה במארז מוצרי טעמן ענקי לחג!

  • 220 גר' סוכר
  • 5 תפוחים מסוג גרנד סמיט
  • כוס מים
  • כפית קינמון טחון
  • 3 כפיות גדושות דבש טעמן
  • בצק עלים

בסיר על האש ממיסים 220 גר' סוכר לקרמל בגוון דבש כהה מעט.

שמים סוכר ולא מערבבים . מידי פעם אפשר להזיז מצד לצד בעזרת כף מעץ.
עדיף לשפוך חצי מכמות הסוכר, לחכות שתימס מעט לקרמל ואז לשפוך את החצי הנותר.

שופכים את הקרמל הנוזלי לתבנית שנבחר – מתאים לגודל 22 ס"מ קוטר. ומקררים.

לקרמל שנשאר בסיר נוסיף כוס מים, וכפית קינמון, ו3 כפיות גדושות דבש טעמן – נביא לרתיחה

בנתיים נקלף 5 תפוחים גרנד סמיט ונחתוך ל4 ונשים בסיר.

שהנוזל בסיר רותח , נוריד לאש נמוכה ונבשל עוד כ10 דק'

נוריד מהאש ונקרר.

נסדר את התפוחים מעל הקרמל שהתקשה.

נשפוך כמה כפות מהרוטב על התפוחים.

נחתוך בצק עלים בגודל התבנית. נצמיד מעל התפוחים ונהדק. נחורר חורים.

נעביר לשעה למקפיא.

בתנור שחומם מראש ל180 – 200 מעלות נכניס את התבנית ולאפות כשעה להזהבה יפה חום כהה בהיר כזה.

נוציא מהתנור. נחכה שיתקרר מעט.

נהפוך בזהירות על צלחת יפה.

בתיאבון !!!! איזה ביס מחכה לכם!!!

רוצה לקבל את החוברת המתכונים הכי טעימים וקלים לחגים?
הרשמי כאן בחינם  ואולי גם תזכי בהגרלה במארז מוצרי טעמן ענקי לחג!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]