תמונה: freepik
רכיבים:
2 בצלים
4 שיני שום
12 עגבניות
2 כוסות עדשים כתומות
2 פלפלים אדומים
צרור פטרוזיליה
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור דק/גרוס
כפית מלח
כף סוכר חום
אופן ההכנה:
חורצים מעט בתחתית כל עגבניה ומרתיחים כ-10 דקות בסיר מים רותחים.
בינתיים קוצצים בצל לקוביות ומאדים, מוסיפים שיני שום קצוצות דק וממשיכים באידוי עד להזהבה.
קולפים את העגבניות וחותכים אותם בזהירות בעזרת סכין. קוצצים גם את הגמבות והפטרוזיליה.
מוסיפים לסיר את הירקות הקצוצים, סוכר חום, פפריקה, מלח ופלפל.
מכסים את הירקות במים רותחים ומבשלים כעשרים דקות. מוסיפים את העדשים הכתומות והפטרוזיליה וממשיכים לבשל עוד 20 דקות. ניתן להוסיף עד כוס-שתיים מים רותחים על מנת לשמור על הרוטב.
בסוף הבישול ממליחים עם עוד חצי פכית מלח ומועכים בעדינות עם מצקת או ממעך למרק אחיד ויפה.