יום חמישי

|

ט׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

12/09/2024

לאישה החרדית

|

ט׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

|

12/09/2024

|

יום חמישי

חורפי, בריא ומפנק: מרק עגבניות ועדשים כתומות

מרק מיוחד, מחמם, משביע ומלטף, שיסגור לך ארוחת ערב בריאה וטעימה.
תמונה פריפיק

תמונה: freepik

 

 

רכיבים:

2 בצלים

4 שיני שום

12 עגבניות

2 כוסות עדשים כתומות

2 פלפלים אדומים

צרור פטרוזיליה

2 כפות פפריקה מתוקה

כפית פלפל שחור דק/גרוס

כפית מלח

כף סוכר חום

 

אופן ההכנה:

 

חורצים מעט בתחתית כל עגבניה ומרתיחים כ-10 דקות בסיר מים רותחים.

בינתיים קוצצים בצל לקוביות ומאדים, מוסיפים שיני שום קצוצות דק וממשיכים באידוי עד להזהבה.

קולפים את העגבניות וחותכים אותם בזהירות בעזרת סכין. קוצצים גם את הגמבות והפטרוזיליה.

מוסיפים לסיר את הירקות הקצוצים, סוכר חום, פפריקה, מלח ופלפל.

מכסים את הירקות במים רותחים ומבשלים כעשרים דקות. מוסיפים את העדשים הכתומות והפטרוזיליה וממשיכים לבשל עוד 20 דקות. ניתן להוסיף עד כוס-שתיים מים רותחים על מנת לשמור על הרוטב.

בסוף הבישול ממליחים עם עוד חצי פכית מלח ומועכים בעדינות עם מצקת או ממעך למרק אחיד ויפה.

 

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים