יום חמישי

|

|

16/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

16/10/2025

|

יום חמישי

הפסטה של סבתא מזל: מנה טעימה עד דמעות

כשמכינים פסטה עם כל הלב, בהשקעה ובנחת, לא יתואר מה שאפשר לקבל בצלחת... קבלו את המתכון הסודי של סבתא שלי ז"ל שהריץ את כל הנכדים למטבח
פסטה נוסטלגית | קרדיט: שאטרסטוק

במטבח שלי בבני ברק יש סיר מאד עסוק, אני אוהבת להכין בו המון תבשילים למרות שיש לי עוד כמה וכמה סירים טובים.

הסיר הזה הוא סיר נירוסטה ישן, רחב ועמוק מסבתא שלי הצדקת, סבתא מזל ע"ה.

סבתא שלי היתה בשלנית לא רגילה… הטעמים, הצבעים והריחות חקוקים בנו עד עצם היום הזה.

היום אתן לכם את מתכון הילדים שלה – פסטה מושלמת ברוטב בצל ועגבניות שמצריך מלא אהבה והמון חמימות וזהו, עם המתכון הזה אתם תחוללו קסמים בבית!

 

המצרכים:

  • 1 חבילת פסטה ארוכה (עדיפות לעבה)
  • 1 כוס רסק עגבניות או 4 עגבניות מרוסקות
  • 1 בצל גדול
  • 4 שיני שום
  • חצי כוס שמן
  • תבלינים: כפית כרכום, כף פפריקה, כפית פלפל שחור, כף מלח.

אופן ההכנה:

  1. נרתיח את הפסטה עד לבישול מלא ונסנן ממים לחלוטין. נניח בצד.
  2. נחתוך את הבצל לקוביות קטנות ונטגן בסיר עם מעט שמן, נוסיף פרוסות שום, נתבל במעט כורכום, מלח ופלפל ונערבב על האש עד להזהבה.
  3. נוסיף את השמן ורסק העגבניות, את התבלינים כולם (הכתובים למעלה), 2-3 כוסות מים (ח"פ קר) נערבב ונרתיח עד לביעבוע.
  4. נשפוך לתוך הרוטב את הפסטה המסוננת ונערבב בעדינות עד שהרוטב יגיע לכל הפסטה.
  5. נשאיר על אש נמוכה במיוחד (כירה קטנה) למשך 20-30 דקות ונכבה. (נוודה שיש נוזלים כל הזמן).
  6. מומלץ להשאיר מגבת דקה מתחת למכסה הסיר לשמירת הטריות.

בתיאבון ובהנאה!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]