שבת

|

|

18/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

18/10/2025

|

שבת

זה החמין הכי טעים לכבוד שבת

חמין של שבת זה הדבר שכולם כולם כולם מחכים לו כבר מאמצע השבוע... תכינו את החמין הזה בסיר גדול ותזכרו בשבת מאיפה קיבלתם את המתכון :)
| קרדיט: shutterstock

מצרכים:

  • 2 ק"ג בשר בקר מספר 8 שומני
  • 1 בצל
  • 5 שיני שום
  • 8 כפות סילאן
  • 2 כפות אריסה
  • נתח קטן של שומן בקר או גידים
  • 3 תפוחי אדמה קלופים
  • 1 בטטה שלימה עם הקליפה
  • 2 כוסות חיטה
  • 2 כוסות שעועית לבנה או מעורבת
  • תבלינים: כף מלח, 2 כפות גדושות פפריקה, 1 כף כמון, 1 כפית פלפל שחור, 2 כפות אבקת מרק
  • לקוקי: 4-5 מנות עוף, 2 עוסו אורז, אבקת מרק, שמן, קוביות בצל ומים + שקית קוקי

אופן ההכנה:

  1. משרים את השעועית והחיטה שעתיים לפחות במים ומסננים.
  2. מטגנים קלות את נתח הבשר עם שמן ומוסיפים בצל חתוך גס וממשיכים לטגן.
  3. מוסיפים את השום, הסליאן, השעועית, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומעל – ומבשלים כשעה.
  4. מוסיפים את התבלינים, החיטה, תפוחי האדמה, הבטטה והאריסה ומבשלים כשעתיים נוספות על אש בינונית. מוודאים כל הזמן שיש מים שמכסים את התכולה.
  5. בשעה האחרונה מוסיפים את שקית הקוקי: פותחים את השקית ומכניסים וביות בצל, אורז, תבלינים ועוף, ממלאים במים עד מעל התכולה, סוגרים היטב ומכניסים לחמין.
  6. מבשלים את השעה האחרונה על אש נמוכה (מתוך השעתיים הנוספות – סה"כ 3 שעות) מכבים ומניחים על הפלטה עד לבוקר שבת. (ההנחה על הפלטה משישי בצהריים)
  7. טיפים חשובים מאד: יש לשים לב שבהנחה על הפלטה (וכן לכל אורך הבישול) יש מים/רוטב מעל התכולה כדיל מנוע חריכה. יש לכסות את הסיר במגבת עבה בכל החלק העליון של הסיר. אל תותרו לעולם על שום, סילאן ותוספת חריפה לרוטב (אריסה/פלפל) לאיזון מתיקות של הסילאן. אפשר להוסיף ביצים וקישקע קפוא או קלופס לסיר.

שבת שלום!!!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]