מצרכים:
- 2 ק"ג בשר בקר מספר 8 שומני
- 1 בצל
- 5 שיני שום
- 8 כפות סילאן
- 2 כפות אריסה
- נתח קטן של שומן בקר או גידים
- 3 תפוחי אדמה קלופים
- 1 בטטה שלימה עם הקליפה
- 2 כוסות חיטה
- 2 כוסות שעועית לבנה או מעורבת
- תבלינים: כף מלח, 2 כפות גדושות פפריקה, 1 כף כמון, 1 כפית פלפל שחור, 2 כפות אבקת מרק
- לקוקי: 4-5 מנות עוף, 2 עוסו אורז, אבקת מרק, שמן, קוביות בצל ומים + שקית קוקי
אופן ההכנה:
- משרים את השעועית והחיטה שעתיים לפחות במים ומסננים.
- מטגנים קלות את נתח הבשר עם שמן ומוסיפים בצל חתוך גס וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את השום, הסליאן, השעועית, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומעל – ומבשלים כשעה.
- מוסיפים את התבלינים, החיטה, תפוחי האדמה, הבטטה והאריסה ומבשלים כשעתיים נוספות על אש בינונית. מוודאים כל הזמן שיש מים שמכסים את התכולה.
- בשעה האחרונה מוסיפים את שקית הקוקי: פותחים את השקית ומכניסים וביות בצל, אורז, תבלינים ועוף, ממלאים במים עד מעל התכולה, סוגרים היטב ומכניסים לחמין.
- מבשלים את השעה האחרונה על אש נמוכה (מתוך השעתיים הנוספות – סה"כ 3 שעות) מכבים ומניחים על הפלטה עד לבוקר שבת. (ההנחה על הפלטה משישי בצהריים)
- טיפים חשובים מאד: יש לשים לב שבהנחה על הפלטה (וכן לכל אורך הבישול) יש מים/רוטב מעל התכולה כדיל מנוע חריכה. יש לכסות את הסיר במגבת עבה בכל החלק העליון של הסיר. אל תותרו לעולם על שום, סילאן ותוספת חריפה לרוטב (אריסה/פלפל) לאיזון מתיקות של הסילאן. אפשר להוסיף ביצים וקישקע קפוא או קלופס לסיר.
שבת שלום!!!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן