היי לכולן,
תמיד היה לי חלום קטן שבבית שלי, יאכלו בערב שבת ובכל סעודות השבת בכלים יוקרתיים מזכוכית, וחד פעמי, איך לאמר – לא ממש אהבתי.
אני יודעת שזה הגיע מכך שגדלתי במשפחה ב"ה מרובת ילדים (15 בלע"ה, וכמעט אף פעם לא השתמשנו בכלי זכוכית, חד פעמי היה ועדיין ה'עוזרת' הזולה יחסית של הבית שלנו, ואמא שלי שלא עמדה בעומס, בכלל לא ניסתה להתחיל לאפשר לנו לערוך את סעודות שבת – עם צלחות זכוכית למשל…
זהל א סותר את זה ששולחן השבת שלנו היה מדהים ומלא באושר!
אז באמת כשהיינו זוג צעיר וגם כשהמשפחה עוד היתה קטנה – ערכתי עם צלחות זכוכית יפות בדיוק כמו שרציתי.
כיום, כשב"ה יש לנו 8 ילדים בלע"ה והמטבח שלי לא מכיל מדיח – מכייון שמדובר בהכנת תשתית וכו' שכרגע לא קיימת.
אני עדיין שומרת על החלום של צלחות זכוכית – אבל משלבת גם חד פעמי – לסלטים ולמנות הדגים.
כך לאחר המנה הראשונה אנחנו זורקים לפח את הצלחות החד פעמיות ומשתמשים בזכוכית שאיתן ערכנו את השולחן.
העריכה הזו עובדת כך שמתלכחילה אנחנו עורכים עם מפה מכוסה בניילון ומעליו צלחות זכוכית שטוחות וגדולות למנה השניה ומעליהן צלחות חד פעמי (צבעוני ויפה) למנת הדגים.
אין לי ספק שזה מרגיש טוב יותר, קל יותר ומהנה יותר את השבת.
את הצלחות של המנה השניה אנחנו שוטפים לאחר הסעודה ושומרים לסעודת הבוקר. כך גם יש פחות עומס של כלים בכיור – כי אלו כלים שאנו צריכים אותם למהלך השבת ומותר לשטוף אותם.
שתהיה שבת שלום יקרות!
ועריכה מהנה של שולחן השבת!
עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:
ניסי גולדרייך: "החלות יוצאות מושלמות גם לאחר הקפאה, רק צריך לדעת באיזה אופן לארוז אותן"
אשת ההומור ויוצרת התוכן הניה בל: "בשבת המדיח שלי מכיל הכל, תכשיטים וכמעט את הפאה שלי…"
הטיפ שלך לכבוד שבת: דגים בסימן דגים
הטיפ שלי בהכנות שבת: הבצק מעולה להקפאה!
אתן כותבות: טיפ מיוחד ליום רביעי שיכניס את הבית לאווירה קסומה של שבת





