יום שישי

|

|

18/07/2025

לאישה החרדית

|

|

|

18/07/2025

|

יום שישי

הטיפ שלי בהכנות שבת: הבצק מעולה להקפאה!

נשות חיל היקרות מלאות בפרקטיקות ובחכמה שצברו במהלך השנים, כל אחת לפי סדר העבודה והניסיון שלה בבית - ומשתפות זו את זו בטיפים קלילים וברעיונות שמכניסים הספקים נוספים ויעילים בהכנות לכבוד שבת המלכה | והפעם, הטים של יפה לוי בהכנת בצקים
| קרדיט: shutterstock

שלום וברכה! שמי יפה, ואני שמחה להעניק מהטיפ שלי בהכנות לכבוד שבת.

באופן כללי אני אופה מדי שבוע 2 ק"ג בצק (כמובן מפרישה חלה – לדעת הספרדים)  לחלות ולחמניות ואפילו עוגת שמרים נכנסת לי במלאי, ב"ה אנחנו משפחה שמארחת אז יש שימוש בכל הבצק.

יש פעמים שאני מכינה בצק (ללא כמות של הפרשת חלה) אבל לא משתמשת בכולו, אז אני שומרת את הבצק שנותר בשני אופנים:

  1. עוטפת בניילון נצמד או בשקית ומכניסה להקפאה כמו שהוא, לפעם הבאה שאצטרך כמות כזו של בצק לאפיה. 
  2. מחלקת את הבצק ויוצרת ממנו חלות, לחמניות או עוגת שמרים, ומכניסה בתבנית חד פעמית מאורגנת לתוך המקפיא. 

בפעם הבאה, מה שנותר הוא רק לשלוף את הבצק המעובד, להפשיר ולהשאיר להתפחה נוספת ולהכניס לתנור הרותח לאפיה.

מצורף מתכון נדיר לבצק מעולה לחלות ולחמניות

בהצלחה רבה!!!

 

ומה הטיפ שלך? 

מוזמנת לשתף אותנו: [email protected] 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]