שבת

|

|

05/10/2024

לאישה החרדית

|

|

|

05/10/2024

|

שבת

מתכון לבצק מושלם לחלות ולחמניות מתוקות – הכי טוב שפגשת

הבצק הזה הוא שילוב של כמה וכמה טיפים שלמדתי מכמה נשים חרוצות וכשרוניות - כל אחת והטיפ שלה. כך הגעתי לבצק לחלות ולחמניות מושלם בטעם מתקתק עדין
| קרדיט: shutterstock.

המתכון מתאים להפרשת חלה ואפשר לקבל ממנו כמות גדולה של חלות ולחמניות – כארבע חלות ו- 30 לחמניות קטנות.

חשוב לוודא שהתנור חם מאד לפני הכנסת החלות/לחמניות לתוכו.

לבצק:

2 ק"ג קמח לבן

4 כפות שמרים

1200 מיל' מים חמימים

350 מיל' שמן קנולה

1 וחצי כוס סוכר

כף מלח

לציפוי:

ביצה עם כף סילאן

שומשום לפיזור

ההכנה:

שופכים לקערה את כמות המים החמימים ומכניסים לתוכם את השמרים, מערבבים מעט ומוסיפים את הסוכר והקמח. לשים למשך 3 דקות ומוסיפים את המלח והשמן.

כעת לשים למשך 10 דקות לפחות. (אני לשה ידנית).

לאחר מכן נותנים לבצק לנוח ולשים שוב למשך 2 דקות – לאחידות מלאה.

מטפיחים כארבעים דקות.

קולעים לצורות שאוהבים, אני אוהבת להכין לחמניות 'בייגלה' לחמניות עגולות קטנות עם חור באמצע.

מוודאים שהתנור דולק על חום גבוה!!!

לאחר הקליעה מטפיחים שוב כחצי שעה (עד שאצבע שננעצת גורמת לבצק שוב להתנפח בחזרה במהירות).

מורחים את הביצה מעורבת עם כף סילאן

מפזרים שומשום

ואופים למשך 20 דקות עד חצי שעה – בחום של 220 מעלות. כשהתנור חם מאד.

 

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים