כמה פעמים עמדתם מול הדלת של המקרר, יודעים שהוא חייב ניקוי, אבל הדחיינות גברה? גם אני. בכל זאת, מקרר מבולגן ומלא "הפתעות" לא עושה לי חשק לפתוח אותו בכלל. הפעם, החלטתי להפוך את המשימה למיני-אתגר זריז, כזה שמסדר לי ראש (ולפעמים גם חשק לבשל משהו טעים).
מוציאים הכול החוצה – מדף מדף בלי להתבלבל
לוקחים קופסה או סלסלה גדולה ומרוקנים את כל מה שיש במדפים והדלת. זה הזמן להיפרד מממרחים ישנים, שאריות ושקיות חצי ריקות. אני עושה את זה על מגבת ואז אפשר לנגב גם את הרצפה אם נפל משהו. חשוב לשים לב לעבור מדף מדף, ככה לא תבהלו ממה שקורה סביבכם.
בדיקת תוקף ועל הדרך סינון
רגע לפני ששמים הכול חזרה במקרר מסתכלים על תאריכים, שואפים ריחות ומחליטים מי יישאר ומי יילך. זה מרגיע לדעת שכל מה שחוזר למקרר הוא טרי ובטוח.
ניקוי מדפים בדרך הקצרה
לוקחים מגבוני ניקוי לחים מכל סוג (אני אוהבת שיש לי תמיד מגבונים בדלי בריח לימון – ואני עושה איתם כמעט הכל) ומעבירים במהירות על כל המדפים, הדלתות והמגרות. אופציה נוספת היא לרסס עם מבריק חלונות ולנקות בעזרת נייר מגבת – תדהמו מהקלות שהמקרר נהיה מבריק.
אם יש חריצים – לאן שאתם לא מגיעים – תרססו קצת חומר ניקוי ובהמשך תעבירו שם מגבון.
טיפול מהיר במגירות
מגירות ירקות לפעמים צוברות "היסטוריה" אבל ברוב המקרים שטיפה קצרה במים, ניגוב וחזרה למקרר. אפשר להשפריץ קצת חומץ או כל חומר אחר אם יש צורך בכך.
החזרת הדברים ופינוי ריחות
מסדרים מחדש (הזדמנות לחשוב איפה כל דבר נוח), ואם יש ריח מוזר, שמים חצי לימון, פחית קפה פתוחה או מעט סודה לשתייה על מדף.
טיפ בונוס להמשך:
-
שומרים גבינות/קופסאות קטנות בקופסה נשלפת – כך אתם מוציאים את הקופסא ובודקים מה הולך שם – בקלות ובנגישות.
-
מרפדים מדף עיקרי במפה חד-פעמית (ואז מחליפים כשהוא מתלכלך).
-
קובעים "יום ריקון" פעם בשבוע לפני קניות.
תודו שזה פחות נורא ממה שזה נשמע! תוך פחות מ-30 דקות המקרר גם מנצנץ וגם עושה חשק להתחיל לבשל משהו 🙂