מצרכים:
- 1 ק"ג עוף טחון (לא מעורב בסוג אחר)
- 1 בצל לבן גדול
- 2 פרוסות לחם רטובות, סחוטות וטחונות!
- 1 כוס קמח מצה (ח"פ חם)
- כפית הל (מוסיף ממש)
- כוסברה טחונה
- כפית פפריקה
- כפית כמון
- כפית תבלין שום (לא חובה)
- כפית מלח
- קומץ פלפל שחור
לרוטב:
- 4 תפוחי אדמה
- 3 כפות רסק עגבניות
- מלח, פלפל, כמון, פפריקה
- שמן
אופן ההכנה:
- מעבדים את כל חומרי הבשר לעיסה רכה. את כוס קמח המצה מוסיפים בזהירות לפי הצורך.
- מכינים את הרוטב: ממלאים סיר רחב ונמוך במים, מרתיחים, מתבלים ומוסיפים רסק עגבניות ומעט שמן.
- מעניקים לרוטב רתיחה ובינתיים מכינים כדורים עגולים ויפים בעזרת ידיים רטובות ומניחים ברוטב.
- מעניקים לקציצות רתיחה של כ-15 דקות ואז קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לפרוסות עגולות ומניחים מעל הקציצות או ביניהם, כך שהרוטב צריך לכסות רק את הקציצות. מעבירים בעזרת כף מהרוטב מעל תפוחי האדמה, ומכסים את הסיר
- מבשלים על אש בינונית כחצי שעה נוספת או עד שתפוחי האדמה מתרככים (מוודאים שלקציצות יש תמיד רוטב)
- לאחר מכן מכבים, ממתינים מעט ואז מגישים. כשמצטנן – ניתן לשמור במקרר. בתיאבון!
הערות:
- אם אתם אוהבים ממש הרבה רוטב – ניתן כמובן להוסיף עוד מים לרוטב – כך שיכסו גם את תפוחי האדמה.
- ניתן להוסיף לעיסת הקציצות גם ירק טחון מכל סוג
- אם הקציצות יבשות מעט – ניתן להוסיף ביצה או שמן
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן