לרול חצילים:
2 חצילים מאורכים וגדולים
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
שוטפים את החצילים ופורסים פרוסות דקות בעובי חצי ס"מ לאורך
מפזרים מלח ומניחים על מסננת למשך 20 דקות כדי שרצועות החציל יתרככו
מייבשים את החציל (סופגים נוזלים עם מגבת) ומורחים שמן זית
מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה בשכבה אחת.
אופים בתנור שחומם מראש ל2000 ואופים כ 25 דקות.
למלית בשרית
300 גר' חזה חוף טחון
1 בצל קצוץ ומטוגן
1 גזר מגורד דק
פפריקה, מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מניחים חזה עוף טחון בקערה
מוסיפים בצל, גזר ותבלינים וערבבי.
מניחים על כל רצועת חציל, בקצהו , חופן ממלית הקציצות
ומגלגלים
מסדרים את החצילים הממולאים בתבנית מרופדת בניר אפיה
אופים בנור שחומם מראש ל2000 ואופים כ 30 דקות.
למלית עדשים צמחונית
החליפי את הבשר במתכון בחצי כוס עדשים שחורות עם חצי כוס עדשים ירוקות
השרי את העדשים מכוסים במים למשך לילה
והמשיכי כמו במתכון של המלית בשרית
רוטב:
3 כפות רסק עגבניות
1 שן שום
1 עגבניה מרוסקת
מלח, פפריקה
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את החומרים וערבבי היטב
שופכי כף על כל גליל ואופים עוד כ 10 דקות בחום 180.
בייגל
4 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
1 כוס מים חמים
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
מכינים בצק ולשים במהירות בינונית לפחות 10 דקות
לוקחים חתיכת בצק מגלגלים אותה לרצועה, משפריצים עם שפריצר או טובלךים בקערית מים קרים ואז בשומשום. יוצרים רצועת נחש , ויוצרים מהם מעגלים מגלגלים סביב רינג ואופים.
ומגלגלים בשומשום
אופים בתנור שחומם מראש ל180 ואופים כ 2 דקות.
אם רוצים להעמיד את הבייגל לאחר האפיה חותכים את קצה הגלגל (מיישרים) ליצירת בסיס להעמדה. אפשר להניח את הגלגל שוכב ולעצב את המנה בפנים.
2 תגובות
אופים 3 פעמים?
חצילים לבד
יחד עם המלית
יחד עם הרוטב?
וואוו!
נראה מדהים, הרעיון העיצובי מהמם ומרשים!!