עוף בפטריות וטריאקי/ השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי: קלה, משך ההכנה: שעתיים, כמות: 8 מנות (רבעי עוף)

החומרים

8 כרעי עוף שלמים (דגלים)

4 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס רוטב טריאקי

3 בצלים חתוכים לפלחים

1 קופסת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות עבות

1 קופסת פטריות שיטאקי חתוכות לפרוסות עבות

2 כפות סילאן או דבש

1/4 כפית פלפל שחור

לזריה: שומשום

אופן ההכנה:

שוטפים את כרעי העוף ומייבשים היטב

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את כרעי העוף משני הצדדים, מוציאים מהמחבת ומניחים בתבנית פיירקס או חרס.

מוסיפים למחבת את פלחי הבצל ומטגנים להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי בחישה למשך חמש דקות עד שהפטריות משנות את צבען.

מוסיפים את הסילאן, רוטב הטריאקי, הפלפל והשום הכתוש ומבשלים במשך דקה

יוצקים את הרוטב על כרעי העוף שבתבנית וזורים את השומשום.

מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך שעה

מסירים את הרדיד ואופים במשך 15 דקות לקבלת השחמה נאה.

מגישים חם.

המנה טובה בהקפאה.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.