מצרכים:
- 4 תפוחי אדמה
- 2 בצלים
- 2 קישואים
- 4 גזרים
- 1 בטטה גדולה / 150 גרם דלעת (לא חייבים)
- תבלינים: כף שטוחה מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף שטוחה כורכום
אופן ההכנה:
- את הבצל הראשון פורסים לפורסות דקות ומטגנים.
- קולפים את כל הירקות פרט לקישואים, חותכים לקוביות קטנות ומניחים על הבצל המטוגן.
- מוסיפים תבלינים ומים רותחים עד לכיסוי מלא ומעבר לכך ב-3 ס"מ.
- מתבלים ומוסיפים לתוך המרק את הבצל השני קלוף אך שלם לחלוטין (אם אתם אוהבים, אפשר להוסיף עוד כאלו בצלים שלמים לעוד סועדים).
- מבשלים כ-30 דקות על להבה גבוהה מכוסה.
חורף בריא ושמח!
כמה נקודות חשובות:
- לא סתם כתבתי לחתוך לקוביות קטנות, הגודל עושה את ההבדל! אנחנו שואפים לקוביות לא קטנות כמו סלט, אבל כן יפות שיוצרות צבעוניות במרק ומגוון טעמים בכל לגימה.
- הכורכום חובה! אפשר להוסיף חאוויג' אם אתם מעונינים בטעם עמוק יותר.
- הבצל השלם פשוט הצגה! מומלץ ממש, אוכלים אותו עם כף כמו שהוא באמצע הצלחת ונזהרים לא להתיז על השכנים 🙂
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן










