פיצה בסגנון חצ'פורי
מצרכים:
- 5 פיתות
- 5 ביצים
- קופסת קוטג'
- כוסברה/פיטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה:
- בעזרת סכין משרטטים עיגול במרכז הפיתה בצד אחד – מסירים את העיגול.
- בתוך קצוות פיתה מורחים קוטג' ומפזרים עלים קצוצים.
- לתוך החור שנוצר שופכים ביצה רכה ומעבירים לתנור לאפיה עד שהבצה מתייצבת – כ-10 דקות על חום של 180 מעלות (או יותר לפי הצורך).
פיתה בסגנון חצ'פורי | קרדיט: shutterstock
פיתה-פיצה
מצרכים:
- 5 פיתות
- רסק עגבניות
- גבינה צהובה מגורדת
- כל התוספות שאוהבים בפיצה: בצל, זיתים, פטריות ועוד.
אופן ההכנה:
- חוצים את הפיתה לרוחבה ל-2 עיגולים.
- על כל עיגול בחלק הפנימי מורחים רסק, מוסיפים תוספות וגבינה צהובה
- מכניסים לתנור עד להקרמה של הגבינה הצהובה.

פיתה-פיצה | קרדיט: shutterstock
פיתה ממולאת מטוגנת
מצרכים:
- 5 פיתות
- קוטג'
- זעתר/תבלין שום/טוסקנה/ מה שאוהבים
- 5-6 ביצים
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- חוצים כל פיתה ל-4 רבעים
- מתבלים א הקוטג' בתבלין שום או זעתר או תיבול אחר שאוהבים
- בכל רבע פיתה מכניסים כפית/כף קוטג'
- בצלחת נפרדת טורפים ביצים
- טובלים את רבעי הפיתה הממולאים – בביצה מכל הכיוונים ומעבירים לטיגון במחבת עם שמן רותח.
- כשהביצה מטוגנת יפה מוציאים לצלחת עם נייר סופג

פיתה ממולאת מטוגנת | קרדיט: shutterstock
פיתה עם בצל מוזהב
מצרכים:
- 5 פיתות
- 2 בצלים גדולים
- שמן קנולה
- פפריקה
- מלח
- שמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, מערבבים בתוך קערית עם 2-3 כפות שמן, פפריקה ומלח.
- מעבירים למחבת ומטגנים כ-2 דקות עד להזהבה קלה.
- מניחים על כל פיתה 2 כפות מתערובת הבצל, מזלפים מעט שמן זית מסדרים את הפיתות על תבנית עם נייר אפיה.
- מכניסים לתנור חם לאפיה של כ-15 דקות בחום של 180 מעלות.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן










