מצרכים:
לעוגיות
- 300 גרם קמח
- כף אבקת אפייה
- 120 גרם חמאה רכה או מרגרינה
- 225 גרם סוכר
- כף גרידת לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- 1 ביצה
- 2 חלמונים
- מיץ לימון מחצי לימון
לציפוי:
- צלוחית כוס סוכר
- צלוחית אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- שמים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר, גרידת הלימון, הווניל והמלח ומערבלים עם וו הקצפה במהירות גבוהה למשך שתי דקות.
- מוסיפים תוך כדי ערבול את הביצה, החלמונים ומיץ הלימון וממשיכים לערבל. אם צריך עוצרים, מוסיפים את התערובת שנדבקה לקצוות של הקערה וממשיכים לערבל למשך 5 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת, מערבלים במהירות אטית למשך 2 דקות עד שהקמח מתחיל להיטמע בבצק.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים.
- מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר.
- מגלגלים כל כדור בצק, קודם בסוכר ואח"כ באבקת הסוכר ומניחים בתבנית האפייה במרווחים אחד מהשני.
- אופים בתבנית תנור מרופדת בחום של – 180 מעלות (יש לחמם את התנור מראש) למשך 9 דקות בלבד. במהלך האפייה העוגיות יסדקו וישתטחו. בסיום האפייה העוגיות עדיין יהיו רכות מאד, הן יתייצבו לאחר צינון אך לא לגמרי. יש להן טקסטורה מעט רכה כמו עוגה.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן










