טעימות ויפיפיות: עוגיות ריבועי פקאן/ השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי: קלה, משך ההכנה: שעה, כמות: 72 עוגיות.

החומרים לבצק:

1 כוס קמח

1/4 כוס סוכר

1/4 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

100 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

החומרים למלית הפקאן:

350 גרם פקאן טבעי לא קלוי

1/4 כוס שמן

3/4 כוס סוכר חום

4 כפות דבש

צילום: אלי סגל

אופן ההכנה:

הכנת הבצק – מכניסים קמח, מלח, סוכר, אבקת אפיה ומרגרינה לקערת לישה. מתחילים ללוש במהירות איטית עם וו ה-K. מוסיפים את הביצה ולשים רק עד לקבלת גוש בצק. מכניסים את הבצק לשקית ניילון ומעבירים לקירור למשך חצי שעה.

מרדדים על נייר אפיה עלה בגודל התבנית ומנקבים בשיני מזלג את הבצק.

מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10 דקות.

מכינים את מלית הפקאן – קוצצים את האגוזים באופן גס.

מכניסים לסיר את השמן, הסוכר והדבש ומבשלים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים היטב.

שופכים את תערובת הפקאן על הבצק האפוי למחצה ומשטחים לגובה אחיד. מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות.

מוציאים מהתנור ומקררים. חותכים בסכין חדה וחלקה לריבועים בגודל 2X2 ס"מ.

מאחסנים בקופסה סגורה היטב במקפיא עד להגשה.

חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


2 תגובות

  1. רחלי הגב

    פעלתי בדיוק לפי ההוראות, והבצק יצא דביק מאד ברמה שממש אי אפשר לעבוד איתו,
    ממליצה לאחר הקרור פשוט למרוח את הבצק על נייר אפיה בתוך התבנית כי הרידוד רק מקשה.

  2. ריקי הגב

    מהו גודל התבנית?

x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן