עוגיות פריכות פיקנטיות/ השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי: קלה. משך ההכנה: 60 דקות.

גוונו בתיבול כיד הדימיון הטובה עליכם וקבלו טעמים חדשים ומקוריים.

מחלקים את הבצק לשניים ומכינים משני סוגי התערובות.

החומרים:

1 ק"ג בצק עלים

לעוגיות זעתר:

1/2 כוס זעתר

1/2 כוס שומשום לבן

1/2 כוס שומשום שחור/קצח

1 כפית מלח גס

לעוגיות פפריקה:

2 כפות פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית מלח גס

1/2 כוס שומשום/קצח/זרעוני פרג או קימל שלמים.

הוראות הכנה:

מערבבים כל תערובת תבלינים ושומשום בקערה.

מניחים את הבצק על משטח העבודה ומפזרים מהתערובת ביד רחבה.

מרדדים את הבצק קלות להחדרת התערובת

הופכים לצד השני, מפזרים שוב מהתערובת ומרדדים קלות.

מגלגלים את הבצק מצד אחד פנימה עד האמצע ומצד שני לכיוון האמצע.

מתקבל מעין ספר תורה מגולגל ממנו פורסים בסכין חדה פרוסות דקות בעובי חצי ס"מ.

מניחים את העוגיות בתבנית אפיה מרופדת זו לצד זו, שומרים מרחק כי הן תופחות במהלך האפיה.

אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, עד שהעוגיות משחימות. נזהרים מאפיית יתר כי הן נשרפות בקלות.

מקררים ושומרים בקופסא אטומה או במקפיא עד האכילה.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.