כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום שלישי
|
י״ז בתמוז ה׳תשפ״ד
|
23/07/2024

עוגיות פריכות פיקנטיות/ השפית ליאורה כהן

דרגת קושי: קלה. משך ההכנה: 60 דקות.

גוונו בתיבול כיד הדימיון הטובה עליכם וקבלו טעמים חדשים ומקוריים.

מחלקים את הבצק לשניים ומכינים משני סוגי התערובות.

החומרים:

1 ק"ג בצק עלים

לעוגיות זעתר:

1/2 כוס זעתר

1/2 כוס שומשום לבן

1/2 כוס שומשום שחור/קצח

1 כפית מלח גס

לעוגיות פפריקה:

2 כפות פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית מלח גס

1/2 כוס שומשום/קצח/זרעוני פרג או קימל שלמים.

הוראות הכנה:

מערבבים כל תערובת תבלינים ושומשום בקערה.

מניחים את הבצק על משטח העבודה ומפזרים מהתערובת ביד רחבה.

מרדדים את הבצק קלות להחדרת התערובת

הופכים לצד השני, מפזרים שוב מהתערובת ומרדדים קלות.

מגלגלים את הבצק מצד אחד פנימה עד האמצע ומצד שני לכיוון האמצע.

מתקבל מעין ספר תורה מגולגל ממנו פורסים בסכין חדה פרוסות דקות בעובי חצי ס"מ.

מניחים את העוגיות בתבנית אפיה מרופדת זו לצד זו, שומרים מרחק כי הן תופחות במהלך האפיה.

אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, עד שהעוגיות משחימות. נזהרים מאפיית יתר כי הן נשרפות בקלות.

מקררים ושומרים בקופסא אטומה או במקפיא עד האכילה.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים