מתכון לעוגיות שוקולד סדוקות – עוגיות רעידת אדמה

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

2 ביצים


כוס סוכר

1/2 כוס קקאו

1 ו 1/2  כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

רבע כפית מלח

1/4 כוס שמן

100 גרם שוקולד צ'יפס מריר

לציפוי העוגיות:

100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • בקערה מערבבים היטב קקאו, סוכר ושמן עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת.
  • מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה ושוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות עד לקבלת בצק מבריק ואחיד.
  • עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר לפחות שעה עד שהבצק קר ומוצק למגע.
  • כאשר הבצק קר, יוצרים כדורים קטנים בכמות של כפית ומגלגלים באבקת סוכר עד שהבצק מצופה היטב מכל הכיוונים.
  • מסדרים את כדורי הבצק המצופים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים די גדולים כי העוגיות מתפשטות במהלך האפייה.
  • אופים במשך 9-10 דקות עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים אך עדיין מעט רכות במרכז.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

6 תגובות

  1. שלום,
    תודה על המתכון!!
    נראה טעים ואני מאוד רוצה לנסות היום, רק שיש לי כמה שאלות:
    1. כתבת לגלגל ככדור בתוך אבקת סוכר. אבל זה יהיה ממש כדור כשזה יכנס לתנור או למעוך את זה מעט שזה יהיה כמו בתמונה?
    2. באיזה כוס להשתמש? בכוס של 240 מ"ג? או פלסטיק? תודה רבה!!:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.