חומרים
- 100 גרם (חצי כוס פחות כף) מרגרינה
- 1/2 כוס + 2 כפות סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- 125 גרם שוקולד מריר, מומס
- ביצה
- כוס קמח לבן
- 4 כפות קקאו כהה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד מרגרינה סוכר וניל עד שמתקבלת תערובת אוורירית ואחידה.
2. מוסיפים פנימה שוקולד מומס וממשיכים לערבל עד שהוא נטמע בתערובת.
3. מפסיקים את פעילות המיקסר, מגרדים את דפנות הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים ביצה. ממשיכים לערבל עד שהביצה נטמעת בתערובת.
4. מוסיפים קמח, קקאו, סודה לשתייה ומלח וממשיכים לערבל כמעט עד שהתערובת אחידה, אך עדיין רואים קצת את הקמח.
5. מוסיפים את השוקולד ומערבלים עד שהוא מתפזר באופן אחיד בתערובת.
6. מעבירים את הבצק למקרר למשך כחצי שעה (על מנת שיהיה נוח יותר לעבוד איתו).
7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
8. בעזרת 2 כפיות (או כף גלידה קפיצית קטנה) יוצרים עיגולים קטנים מהבצק ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ-2 ס"מ זו מזו.
9. משטחים מעט את העוגיות בעזרת האצבעות.
10. אופים במשך כ-10-12 דקות עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים אך עדיין מעט רכות במרכז.
11. מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים לקופסה אטומה.
4 תגובות
חייבים במיקסר
לכל אלו שחוששות ממרגרינה יש מוצר חדש יחסית בשם נוטרינה והוא כמו מרגרינה רק משמן קוקוס
חשבתי שאנשים הפסיקו להשתמש במרגרינה…
חבל שרוב המתכונים פה עם מרגרינה.
עשיתי. יצא ממש מעולה!!
תודה על המתכון!!!