עוגיות מקסימות, בטעם מודגש של חמאת בוטנים ומרקם פריך בקצוות ועסיסי במרכז

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים
  • 100 גרם חמאה / מרגרינה בטמפ' החדר
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים
  • 1 ביצה
  • 1 ו 1/4 כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח

 לציפוי:

  • שמן
  • סוכר

אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית. מוסיפים חמאת בוטנים, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד, עד שהיא נטמעת בתערובת (בהתחלה נדמה שהיא מתפרקת, אך היא תתחבר שוב לתערובת חלקה לאחר כמה שניות עיבוד).
  2. מנפים קמח, מערבים בו אבקת סודה לשתייה ומלח, מוסיפים לתערובת החמאה ומעבדים קצרות, רק עד לקבלת תערובת אחידה ורכה מאוד.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מעצבים ואופים: יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3-4 ס"מ בידיים רטובות (או בעזרת כף גלידה קפיצית, טבולה במים קרים מדי פעם). אפשר לצנן מעט את הבצק, אם הוא רך מדי לעיצוב. מניחים את הכדורים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. טובלים מזלג בקערית עם שמן, ומיד בקערית עם סוכר, ומשטחים כל עוגייה בעזרת שיני המזלג – לאורך ואז לרוחב. טובלים את המזלג בשמן ובסוכר בין לחיצה ללחיצה.
  6. אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים והמרכז עדיין בהיר ומעט רך למגע. מצננים ומגישים, או שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

6 תגובות

  1. עוגיות מקסימות, בטעם מודגש של חמאת בוטנים ומרקם פריך בקצוות ועסיסי במרכז

    תמונה מהממת למתכון, אך אין קשר בין המתכון לתמונה.
    יום נעים

  2. שאלה: הכנתי את העוגיות, יצאו מאוד טעימות.
    ברכיבים כתוב שצריך אבקת אפייה
    ובסדר הכנה כתוב שמנפים קמח וסודה לשתיה..
    אני לא הבנתי מה אמור להיות, אשמח לתשובה. תודה רבה

    1. הי אסתי,
      אכן חסרו המילים: מנפים קמח, מערבים בו אבקת סודה לשתייה ומלח.
      כלומר לערב את האבקת סודה לשתיה את והמלח עם הקמח לפני הוספת החומרים הרטובים
      שמחה שיצא לך טעים!
      שלך
      סיגל מהמתכונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.