יום רביעי

|

|

15/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

15/01/2025

|

יום רביעי

מאפינס קוואקר ותפוחי עץ- גם עם קוואקר אפשר להכין מאפינס טעימים…

חומרים

1/2 כוס + 2 כפות קמח לבן

1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל קצוצה)

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

100 גרם חמאה רכה. 

1/2 כוס סוכר חום בהיר 

4 כפותסוכר לבן

2 ביצים 

1 כף ברנדי (לא חובה)

1/2 כפית תמצית וניל 

1 תפוח עץ אדום גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות

1 כף קמח לקימוח קוביות התפוח

1/3 כוס חמוציות מיובשות (לא חובה)

 מעט חמאה מומסת

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית מאפינס/מיני-מאפינס משומנת בחמאה מומסת ומקומחת קלות.
  2. מערבבים מרכיבים יבשים: קמח, קוואקר, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.
  3. מקציפים חמאה רכה ושני סוגי סוכר במיקסר או בעזרת מקציף חשמלי ידני כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. מוסיפים ביצים ומקציפים כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה.
  5. מוסיפים ברנדי ותמצית וניל ומקציפים מעט.
  6. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים בעזרת מרית.
  7. מערבבים את קוביות תפוח העץ עם כף קמח ומוסיפים לעיסה.
  8. מוסיפים חמוציות מיובשות לעיסה ומערבבים.
  9. יוצקים 2 כפות מן התערובת לכל שקע בתבנית מאפינס (לתבנית מיני-מאפינס יוצקים כף גדושה), עד 2/3 גובה כל שקע ולא יותר. מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות (מיני-מאפינס אופים במשך 15 דקות) או עד שקיסם הנננעץ במאפינס יוצא יבש או כשעליו פירורים. מוציאים, מצננים כשעה ומגישים.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים