חומרים
1/2 כוס + 2 כפות קמח לבן
1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל קצוצה)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
100 גרם חמאה רכה.
1/2 כוס סוכר חום בהיר
4 כפותסוכר לבן
2 ביצים
1 כף ברנדי (לא חובה)
1/2 כפית תמצית וניל
1 תפוח עץ אדום גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
1 כף קמח לקימוח קוביות התפוח
1/3 כוס חמוציות מיובשות (לא חובה)
מעט חמאה מומסת
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית מאפינס/מיני-מאפינס משומנת בחמאה מומסת ומקומחת קלות.
- מערבבים מרכיבים יבשים: קמח, קוואקר, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד.
- מקציפים חמאה רכה ושני סוגי סוכר במיקסר או בעזרת מקציף חשמלי ידני כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מוסיפים ביצים ומקציפים כ-3 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה.
- מוסיפים ברנדי ותמצית וניל ומקציפים מעט.
- מאחדים את שתי הקערות ומערבבים בעזרת מרית.
- מערבבים את קוביות תפוח העץ עם כף קמח ומוסיפים לעיסה.
- מוסיפים חמוציות מיובשות לעיסה ומערבבים.
- יוצקים 2 כפות מן התערובת לכל שקע בתבנית מאפינס (לתבנית מיני-מאפינס יוצקים כף גדושה), עד 2/3 גובה כל שקע ולא יותר. מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות (מיני-מאפינס אופים במשך 15 דקות) או עד שקיסם הנננעץ במאפינס יוצא יבש או כשעליו פירורים. מוציאים, מצננים כשעה ומגישים.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
2 תגובות
האם יש תחליף לביצים הילד שלי אלרגי?
האם הפשטידות טובות בהקפאה?