יום רביעי

|

|

22/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

22/10/2025

|

יום רביעי

(ר)שו"ת השידוך עונה לשאלותיכן: אילו טעויות אנשים עושים ומקלקלים לעצמם את השידוכים?

יש לך שאלה שאין לך את מי לשאול?
מדור חדש מרתק ויעיל במיוחד עבורכן בנות השידוכים. מטעם רשו"ת השידוך גמ"ח המתווך בין הקהל לשדכנים שלו על פי פילוח מותאם.  ניתן לפנות למייל זה בכדי שפרטיכם יועבר לשדכן/נית: [email protected]
כאן בע"ה תקבלנה מענה לשאלותיכן ככל שיתאפשר על ידי שדכן מקצועי וותיק. שאלות ניתן לשלוח למייל ובנושא המייל לציין
" שאלה מאתר קול כבודה": [email protected]
התשובות תתפרסמנה כאן במדור "מדברים שידוכים". 
בברכה ההנהלה
התשובות נכתבו באופן כללי, ואינן תחליף לייעוץ פרטני/ או תורני.

 

במה אפשר להעזר בשדכן?

תפקיד השדכן הינו להעביר נתונים ולגשר בין הצדדים כנאמר בתרגום 'ושדכית ארעא' – ותשקוט הארץ. השדכן אמור לסייע ולתת פרטים שיסייעו בבירורים (עד כמה שידו מגעת), להחליק אי הבנות, ליישר הדורים, להאזין למה שנאמר ולמה שלא נאמר, להעניק עיצה טובה מנסיונו, אבל שום אופן לא לכפות, להפחיד או לאיים. מי שעושה כך, חוטא לתפקידו כשדכן.

אילו דברים לא לדבר ישירות אלא רק דרך השדכן?

בשלב הראשון מדברים רק עם השדכן, מחליפים פרטים, מבררים נקודות כאלו ואחרות. כאשר מתקדמים העניינים – מתקרבים הצדדים אלו לאלו וממילא מדברים על הנושאים המעניינים אותם בעצמם וללא מתווכים, כך הדברים נסגרים מהר יותר, באמינות מלאה וללא 'טלפון שבור'.

איזה טעויות יש שאנשים עושים והם מקלקלים לעצמם את השידוכים?

ישנן טעויות רבות מספור. נמנה רק כמה מהן, בבחינת 'תן לחכם ויחכם עוד'

1. . בררנות וחיפוש מה שמתאים ל…שכנים. יש המעוניינים בהצעות שאינם מתאימות להם כלל וכלל, כי אם לשכנים מהבניין ממול, היות והם 'נחשבים' ברחוב או בשכונה או בקהילה, מחקים אותם בכל מה שניתן, מתוך מחשבה מוטעית שכך גם יעריכו אותם עצמם. בפועל – הם מקבלים תשובות שליליות פעמים רבות, גם מה שמתקדם, לא יוצא אל הפועל. ואם כבר כן יוצא משהו אל הפועל ואנשים מתפעלים מהשידוך הנוצץ, מגלים מאוחר יותר כמה הכל היה מקסם שווא, גם אם אכן הכל טוב ויפה. מי שחושב שיקבל הערכה בעקבות כך, נזכיר לו איזה בעל חיים אומרים שהוא אחרי בן אדם. כאשר האדם מחפש את שלו באמת ובתמים – הוא מוצא אותו.

2. ייחוס וכסף. כהמשך לנאמר לעיל, יש המחפשים קודם כל אמצעיים כלכליים, עמדות מפתח ו'בן של'. אותם אנשים אינם מנסים לחשוב כלל: ולמה שההוא בכלל ירצה אותם? מה יש להם להציע בתמורה? יש לזכור שבגישה זו הכל מסחרי ובהתאם לכך יהיה כל השידוך. האם זה שווה?

3. ראש הישיבה מרן הגראי"ל שטינמן זצוק"ל אמר שהכל נובע מדבר אחד – גאווה. ככל שאני חושב יותר ויותר על הדברים לאור המציאות בשטח, אני מגלה כמה דברי פי חכם חן וכמה גאונות והבנה דקה יש באבחנה זו.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

תגובה אחת

  1. כמה נכון!!!
    אנשים חושבים שכדאי "ללכת" על שידוך, בו מציעים להם יותר כסף ולא שמים לב, שבדרך, הםמוותרים על איכות הבחורה!!!

    יש אנשים, שאחרי החתונה של בנם, מגלים שבעצם, נכון שקבלו עבורו ובשבילו דירה, אבל הכלה… נו… לא לכלה כזו הם התכוונו…

    על זה נאמר: סוף מעשה – במחשבה תחילה!

    קודם תחפשו את הבחורה הטובה והמתאימה ביותר לבנכם, הכסף הוא דבר משני!

    בעלי שיחי' עמוש"א ואני, זכינו בס"ד להוביל לחופה 7 בנים ומעולם לא דרשנו סכום מסוים! חיפשנו קודם כל, מה מתאים לבחור! לגור אפשר בכל מקום! והאושר נמצא בהתאמה ובאישיות ולא בכסף!!!

    כל אחד מבנינו שיחי' עמוש"א, גר במקום אחר! כל אחד לפי מה שהסתדר!
    וב"ה, גם הם וגם אנחנו שמחים ומרוצים! בתפילה שתמיד יהיה רק טוב עד 120!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]