לבצק שמרים:
1 כוס חלב מחומם במיקרוגל לשתי דקות
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
3 כפות חמאה רכה
1 ביצה גודל L
3 כוסות קמח
מלית שקדים:
125 גרם חמאה בטמפ' החדר (למשך שעתיים)
1 ביצה
125 גרם אבקת סוכר
75 גרם שקדים
12.5 גרם קמח
גרידת קליפת לימון
אגוז מוסקט
ליקר שקדים Dissarono או דומה
ציפוי גבינת שמנת:
113 גרם גבינת שמנת
¼ כוס חמאה
1 – ½1 כוס אבקת סוכר
1 – 2 כפות חלב
½ כפית סוכר וניל
להברשה: ביצה
להגשה: אבקת סוכר וריבת אוכמניות
אופן ההכנה:
בצק השמרים:
מוסיפים את כל החומרים ללא הקמח יחד למיקסר ומערבבים.
מוסיפים את הקמח אל הבלילה הרטובה ומערבבים עד לקבלת בצק נעים למגע ולא דביק.
משמנים קערה ומניחים את הבצק להתפחה למשך שעה, עד להכפלת הנפח.
מכינים את מלית השקדים וציפוי הגבינה.
מלית שקדים:
קולים את השקדים וטוחנים לאבקה.
בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עד שהיא רכה.
בקערה נפרדת מקציפים את הביצה והסוכר עד שהיא הופכת לקרמית במקצת וקלה.
מוסיפים את השקדים הטחונים אל קציפת הביצים ומערבבים.
מוסיפים את החמאה הרכה ומערבלים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים.
ציפוי גבינת שמנת:
מקציפים את החמאה עד שהיא רכה וללא גושים.
מוסיפים את גבינת השמנת, הסוכר וסוכר הוניל.
מוסיפים מספיק חלב כך שיתקבל מרקם שיתאים לזרזוף מעל המאפה.
הכנת השושנים:
מרדדים את הבצק, לבצק דק מאוד, מפזרים מעל את החמאה המומסת ומקפלים למעטפה.
מרדדים שוב וחותכים לאיגול בגודל הרצוי.
מוסיפים את המלית ומגלגלים לשושנים, חותכים באמצעות חוט דנטלי.
מתפיחים שוב את השושנים.
מברישים בביצה את השושנים התפוחות.
אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים למשך 12 – 14 דק' עד שהחלק העליון של המאפה מקבל צבע זהוב חום.
הרכבת המנה:
מפזרים מעל השושנים אבקת סוכר בעזרת מסננת.
ממלאים פיפטה בציפוי גבינת השמנת ותוחבים במאפה.
מגישים בליווי ריבת אוכמניות בצד.
המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי