מנת דג המוגשת אצלי בפסח כבר כמה שנים, משובחת, מפוארת, בטעם קליל ומעודן שאינו מכביד. אמנם יש בה כמה שלבי הכנה אך כל אחת מהן לוקחת דקה של הכנה.
החומרים הדרושים:
פילה סלמון חתוך למנות או קוביות
שמן זית
2-3 שיני שום כתוש
מיץ מתפוז שלם
מלח ופלפל שחור גרוס
לפירה בטטות:
2 בטטות
1 גזר
1 בצל קצוץ מטוגן
מלח ופלפל גרוס
מעט סילאן או דבש לפי הטעם
לבשמל תפוזים:
כף קמח תפו"א (או קורנפלור בימות השנה)
כוס מיץ תפוזים
מלח פלפל שחור גרוס
כף סוכר או דבש או סילאן לבחירה
אופן ההכנה:
- מסדרים את הדג בתבנית. מטפטפים שמן זית ומיץ תפוזים, מפזרים שום כתוש, מלח ופלפל, אופים בתנור חם 200 מעלות כ10 דקות, עד שמשנה את צבעו מבפנים.
- מכינים את פירה הבטטות: מקלפים את הירקות, מבשלים עד ריכוך, טוחנים במעבד מזון או מקל בלנדר את כל המרכיבים.
- לפני ההגשה מכינים בשמל תפוזים: מערבבים קמח תפו"א ומיץ תפוזים עד אין גושים. מביאים לרתיחה , מוסיפים תיבול, ומסירים מהאש.
- להרכבה: מגישים את הדג על תלולית מהפירה, יוצקים מעט מבשמל התפוזים, ומגישים מיד. ניתן לקשט עם עלי מיקרו או עשבי תיבול
להגשה בחג, רצוי לאפות את הדג עד שכמעט מוכן למנוע ייבוש, מניחים על כלי שני. את הבשמל ניתן להשאיר בסיר קטן על הפלטה ישירות.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן