דרגת קושי בינונית, משך הכנה שעתיים,2 קישים בקוטר 22 ס"מ
אביזרים: רינג בקוטר 22 ס"מ או תבנית קיש מתפרקת .
החומרים לבצק :
300 גר' קמח
1 כפית מלח
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה
2 כפות מים
החומרים:
2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
4 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
1 קופסת פטריות טריות פרוסות
1/2 כוס שמן קנולה
25 גר' חמאה
200 גר' גבינה צפתית חתוכה לקוביות
לרוטב הרויאל:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים
1 כפית חרדל
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו
החומרים לטפנד-
1 קופסת זיתים ללא חרצנים
4 שיני שום
1 כף אורגנו
1/3 כוס שמן זית
מכינים את הבצק- מכניסים לקערת הלישה קמח מלח וחמאה ,לשים עם וו ה-K עד קבלת בצק פרורי. מוסיפים את הביצה והמים ולשים עד שמתקבל בצק. משטחים את הבצק לדיסק עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה. מחלקים את הבצק לשניים מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה
בקוטר 24 ס"מ. מניחים את הבצק התבנית ומסירים עודפי בצק מהשוליים. מנקבים במזלג את הבצק למניעת תפיחה. מהדקים את הבצק לדפנות הרינג. מניחים נייר כסף וממלאים בגרגרי חומוס . מעבירים למקפיא למשך שעה.
מכינים את המלית- פורסים את החצילים לפרוסות ומניחים בתבנית אפייה. יוצקים על החצילים השמן ואופים במשך 15 דקות בתנור שחומם ל- 200 מעלות. מעבירים למסננת.
מכניסים את הפלפלים לתבנית וקולים בתנור שחומם ל- 200 מלות במשך 25 דקות עד שנוצרות שלפוחיות על הקליפה. מעבירים לקופסה סגורה עד שמתקררים. קולפים את הקליפה ומסירים את הגרעינים וחותכים לרצועות דקות.
מחממים את החמאה במחבת ומטגנים את הפטריות במשך חמש דקות. מסננים.
מכינים את הטפנד- מכניסים זיתים שום ואורגנו למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים את השמן בזילוף דק.
מכינים את הרויאל- טורפים את השמנת הביצים החרדל והתבלינים יחדיו .
אופים את תחתית הבצק בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 10 דקות .מוציאים מהתנור ומסירים את נייר הכסף וגרגרי החומוס.
מורחים על הבצק שכבת טפנד מסדרים את פרוסות החצילים הפטריות הפלפלים וקוביות הגבינה על הטפנד. יוצקים את רוטב הרויאל על הירקות. אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך 25 דקות.
מקררים ופורסים למנות. לפני ההגשה מחממים שוב. הקיש טוב בהקפאה.