יום שישי

|

|

17/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

17/10/2025

|

יום שישי

לזניה גבינות / רבקה קלפה קייטרינג פרמז'ן

בס"ד

מצרכים:

חבילת עלי לזניה

לרוטב:

1 בקבוק רוטב עגבניות טחון דק

1 קופסת שימורים קוביות עגבניות

100 גרם רסק עגבניות (קופסא קטנה)

250 מל' שמנת מתוקה

כף מלח

חצי כפית טימין יבש

חצי כפית בזיליקום יבש

חצי כפית אורגנו יבש

 

לתוספות:

350 גרם גבינה צהובה מגורדת

ירקות פרוסים/קלויים לפי הטעם:

פטריות/ עגבניות/ חציל/זוקיני/בטטה וכדו

 

הכנה:

מחממים תנור ל180°

מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב בקערה.

בתבנית מלבנית בינונית מסדרים שכבה של דפי לזניה.

שופכים מעל שכבה אחידה של רוטב. מפזרים מעט גבינה צהובה.

שמים שכבה נוספת של דפי לזניה ורוטב עגבניות. הפעם מוסיפים גם ירק וגם גבינה צהובה בפיזור אחיד .

וכך שוב דפי לזניה, רוטב, גבינה צהובה ואחר כך תוספת של ירק. סך הכל יוצא כ5 שכבות.

בשכבה האחרונה מפזרים גבינה צהובה בנדיבות. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ45 דקות.

מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ10 דקות עד שהלזניה יוצאת זהובה.

מניחים למעט קירור. חותכים לריבועים.

*טיפ: על מנת שיהיה קל לחתוך את הלזניה לריבועים אסתטיים, מומלץ לרפד את התבנית ב-2 ניירות אפיה. לאחר האפייה, כשהלזניה התקררה מעט, מוציאים את הלזניה עם הניירות ומניחים על משטח ישר. ואז פורסים.

 

 



 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]