מתכון: אודליה שטאובר, צילום וסטיילינג: סיון לוי
לתחתית הבייגלה:
95 גרם קמח
80 גרם בייגלה מלוח
קורט מלח
רבע כפית אבקת אפיה
25 גרם סוכר חום בהיר
100 גרם סוכר לבן
110 גרם חמאה קרה
בערך חצי ביצה L
אופן ההכנה:
טוחנים את הבייגלה, מוסיפים את המלח, הקמח, הסוכר ואבקת האפיה. טוחנים לאיחוד.
מוסיפים חמאה וטוחנים עד ליצירת פירורים גסים.
משטחים בתבנית, מקפיאים כחצי שעה ואז אופים עד הזהבה קלה כ-10 עד 12 דקות
לבראוניז
300 גרם שוקולד מריר איכותי
200 גרם חמאה
4 ביצים L
140 גרם סוכר לבן
50 גרם סוכר חום כהה
5 גרם מלח
140 גרם קמח
5 גרם אבקת אפיה
אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד וחמאה ומוסיפים סוכר
טורפים את הביצים ומוסיפים אותם בהדרגה לתערובת
מוסיפים קמח ומערבבים עד להטמעה בלבד
שופכים לתבנית ואופים 20-25 דקות. מקררים היטב.
לקרמל
100 גרם סוכר
חצי שמנת מתוקה
4 גרם מלח
60 גרם בייגלה גרוס גס
100 גרם שוקולד בלונדי
50 גרם שוקולד
הוראות הכנה
בקלחת עבה על גז בינוני מבשלים סוכר עד שנהיה קרמל בצבע ענברי.
את השמנת ומלח מחממים לסף רתיחה ושופכים על הסוכר בזהירות, מבשילים כמה דקות להסמכה.
מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב.
מקררים ומוסיפים את הבייגלה
יוצקים את הקרמל על העוגה.