צילום: אלי סגל
דרגת קושי קלה, משך הכנה 45 דקות, כמות חמש מנות
חזה העוף מתקבל יבש בקציצות, כדי להשיג את מירב הטעם והעסיסיות יש לקצוץ את החזה בסכין חדה לקוביות קטנות
החומרים
1 ק"ג חזה עוף ללא העצם
2 ביצים
5 כפות פרורי לחם
1 כוס עלי סלק/כוסברה קצוצים דק
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
2 בצלים קצוצים דק
לציפוי הקציצות – 1 כוס שומשום
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס רוטב סויה כהה
2 כפות דבש
אופן ההכנה:
מכינים את עיסת הקציצות- קוצצים בסכין חדה את חזה העוף לקוביות קטנות מאד. מוסיפים את הביצים פרורי הלחם עלי הסלק הקצוצים, הבצל הקצוץ והמלח והפלפל ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה דביקה.
בידיים לחות מעצבים כדורים בגודל כדור פינג פונג. טובלים את הכדורים בשומשום ומניחים בתבנית אפיה.
מפזרים את התימן על הקציצות ואופים בתנור שחומם ל- 190 מעלות במשך 15 דקות
מכינים את הרוטב – טורפים את רוטב הסויה הדבש והשום הכתוש היטב עד שהדבש נמס
מוציאים את הקציצות מהתנור ומיד שופכים עליהם את הרוטב. מנערים את התבנית כדי שהכדורים ייספגו את הרוטב
מגישים חם לצד אורז לבן. כדורי העוף טובים בהקפאה.
תגובה אחת
אני מאוד מאוד נהנית מהאתר כל כבודה ואפילו שאין לי זמן לדפדף כל יום באתר אבל כשארצה תמיד יש לי מענה.המתכונים הנהדרים של כל השפיות המאמרים הכל מכל.מקסים. תודה שבוע טוב וחודש טוב ומבורך