מרכיבים:
קילו קמח.
3/4 כוס סוכר.
4 כפיות שמרים.
1 ביצה.
כוס שמן.
1 שקית אבקת אפיה.
2.5 כוסות מים פושרים( במידה וצריך עוד יש להכין עוד 1/4 כוס.)
2 כפיות מלח.
300 גרם גבינת פטה.
50 גרם חמאה- להברשה.
לפסטו:
חבילת בזיליקום טרי.
3/4 כוס שמן.
100 גרם אגוזי מלך.
כפית מלח.
אופן ההכנה:
יש לערבב היטב את את המרכיבים היבשים, לאחר מכן ליצור גומה ולשים את הביצה, אבקת אפיה והשמן ללוש היטב בעזרת הוו גיטרה או בעזרת היד.
יש להוסיף את ה-2.5 כוסות מים פושרים ו2 כפיות המלח.
להתחיל ב-.5 2 כוסות המים, במידה וצריך להוסיף, ניתן להוסיף עוד 1/4 כוס מים.
יש לתת לבצק ללישה של 8 דקות עד שהבצק מסתובב על הוו גיטרה.
לאחר מכן, לתת התפחה של שעה בתוך קערה משמונת היטב ובנוסף לשמן את הבצק מעל על מנת שלא יתיבש.
בזמן ההתפחה מכינה את הפסטו, בעזרת בלנדר מוט טוחנת את כל מרכיבי הפסטו.
בקערה מגרדת את גבינת הפטה ומוסיפה בנדיבות פסטו ומערבבת היטב.
לאחר שהבצק תפח מחלק את הבצק לכדורים, כל כדור שוקלת ל-80 גרם ופותחת אותו לצורת עיגול.
במרכז העיגול שמה כף מהגבינה וסוגרת את הבצק לכדור.
בתבנית עגולה מניחה כל כדור ממולא אחד לי השני.
מחממת בסיר קטן חמאה ומברישה בעזרת מברשת את המאפה.
שמה מעל שומשום וקצח ואופה בחום של 190 מעלות בין 20-25 דקות אפיה.
לעוד מתכונים מנצחים של עטרה:)
בדף האינסטגרם👇🏻
https://instagram.com/atarajorno?igshid=YmMyMTA2M2Y=
ובסטטוס קולינרי 👇🏻
https://wa.link/kqkc2p