יום חמישי

|

|

16/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

16/10/2025

|

יום חמישי

תוספת שהיא עיקרית: מתכון לאורז עם שמיר ואפונה

מתי בפעם האחרונה אכלתם אורז לבד לבד בלי שום מנה עיקרית ליד? את המתכון הזה אסור לך לפספס! אורז עסיסי וטעים עם אפונה ושמיר שהופכים את הארוחה לשכרון חושים.
| קרדיט: shutterstock
המצרכים:
1 ק"ג אורז
1/2 כוס שמן + מעט שמן לטיגון
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
1 כפית כמון
1/2 ק"ג אפונה
צרור שמיר חי או קצוץ או חצי כוס שמיר יבש
ההכנה:
מרתיחים בסיר מים עם כף מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את האורז והאפונה עד לחצי בישול. שופכים את תכולת הסיר למסננת בכיור עד למיגור הנוזלים.
יוצקים מעט שמן לסיר וכאשר הוא חם מניחים את פרוסות תפוחי האדמה. צורבים למשך כשתי דקות ואז מניחים מעל את האורז המסונן. מוסיפים כף מלח ושמיר ואת הכמון ובתנועות עטיפה מערבבים את השמיר והתבלינים עם האורז והאפונה. יוצקים מעל הכל את חצי כוס השמן ואם צריך מוסיפים חצי כוס מים רותחים. (אם האורז נראה קשה).
מכסים ומנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לריכוך.
בתאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]