"היי, אני עוקבת אחרי המיזם המרגש שלכם, שמתבטא בהשתדלות נשית יוצאת דופן להכנסת שבת מוקדמת. אני רוצה גם לתרום את חלקי ולהעניק מהטיפים שלי לנשים שמבקשות להכניס שבת מוקדמת".
סופי יוחפז, מתגלה כאשת רב פעלים, היא סבתא במשרה מלאה, ניהלה בעבר את קהילת זהב"י למשפחות ברוכות ילדים, מבשלת לשבת למשפחות חולים ואף מובילה בעבודה קהילתית בעיר הרצליה.
"אחד הדברים שמאד עוזרים כדיי להכין שבת בנחת ולקבל אותה מוקדם הוא להתכונן כבר משלב הקניות והקפאת המוצרים. אני משתדלת לערוך קניות בתחילת השבוע ולסדר את העופות והבשרים כך שיהיו מוכנים לבישול. למשל: את השניצלים אני מתבלת אחרי הקניה ומסדרת במגש אלומיניום מרופד בנייר אפיה, כך נשאר רק להוציא לתנור. גם את הדגים אפשר כך להכין מראש. קציצות אפשר לבשל ולהקפיא עם רוטב (ללא תפוחי אדמה) ואפשר ליצור אותן ולהניח בקופסא ואז בשעת ההכנה רק להכין רוטב ולהניח בתוכו את הקציצות המוכנות בקופסא שהוצאנו מהמקפיא.
"נתחי בשר שקונים, אם הם טריים אפשר לחתוך אותם מראש למנות ולהקפיא מחולק לשקיות, כך את לא צריכה להמתין שוב עד הפשרה מלאה כדי לחתוך אותו ולהקפיא את היתרה…,
"מגש פרגיות טרי שנקנה ניתן לטבל ולהניח בתבנית אלומניות מרופדת בנייר אפייה במטרה להוציא לקירור מספר שעות קודם ולהכניס לתנור שעתיים לפני השבת.
"צריך לזכור: תמיד יצוצו קניות של הרגע האחרון, גם נקיון המטבח לא ישאר נוצץ עד שבת.. לכן כמה שאפשר להקדים את הניקיון הכללי של הבית, הקניות והבישולים, ולהעזר במקפיא – יעשה לכן סדר ושלווה בחיים".
רוצה גם את להשתתף במיזם ולשתף בטיפים שלך להכנסת שבת לפני הזמן?
שלחי את הטיפים שלך למייל: [email protected]
מחכה לך!








