המצרכים:
- 8 גמבות גדולות
- 2 כוסות אורז
- כוס עדשים ירוקות
- 1 בצל גדול
- צרור פיטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס צימוקים
לתיבול:
- כף מלח
- כפית פלפל שחור – עדיפות לגרוס דק
- כפית כמון
- 3 כפות רכז רימונים / 2 כפות חומץ
- כף שום כתוש
- מומלץ: מעט עלי נענע טריה קצוצים
לרוטב:
- רסק עגבניות, מלח, פלפל, כמון, כף רכז רימונים.
אופן ההכנה:
- מסירים את ראש הגמבות בעדינות, שוטפים היטב מבפנים תוך שמירה על שלמותן.
- קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה, מוסיפים את הצימוקים, מערבבים
ומכבים את האש. - בקערה מערבבים: אורז, עדשים ירוקות, בצל מטוגן וצימוקים, ואת יתר התבלינים, כולל רכז הרימונים
ועלי הנענע. - בינתיים מכינים בסיר את הרוטב: מרתיחים מים עם רסק עגבניות ושאר התבלינים.
- ממלאים את הגמבות במילוי האורז והעדשים המתובלים שבקערה, כדאי למלא עד 3/4 מגובה
הגמבה, כי המילוי מתנפח בבישול. - דואגים שהרוטב מכסה במעט את כל הגמבות, אם אין לך סיר רחב לכל הגמבות, אפשר לפצל לשני
סירים נפרדים עם אותו הרוטב. - ניתן להוסיף לרוטב פרוסות קישואים ותפו"א לשדרוג המתכון.
- בתיאבון ולבריאות!!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן