המצרכים:
- 8 גמבות גדולות
- 2 כוסות אורז
- כוס עדשים ירוקות
- 1 בצל גדול
- צרור פיטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס צימוקים
לתיבול:
- כף מלח
- כפית פלפל שחור – עדיפות לגרוס דק
- כפית כמון
- 3 כפות רכז רימונים / 2 כפות חומץ
- כף שום כתוש
- מומלץ: מעט עלי נענע טריה קצוצים
לרוטב:
- רסק עגבניות, מלח, פלפל, כמון, כף רכז רימונים.
אופן ההכנה:
- מסירים את ראש הגמבות בעדינות, שוטפים היטב מבפנים תוך שמירה על שלמותן.
- קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה, מוסיפים את הצימוקים, מערבבים
ומכבים את האש. - בקערה מערבבים: אורז, עדשים ירוקות, בצל מטוגן וצימוקים, ואת יתר התבלינים, כולל רכז הרימונים
ועלי הנענע. - בינתיים מכינים בסיר את הרוטב: מרתיחים מים עם רסק עגבניות ושאר התבלינים.
- ממלאים את הגמבות במילוי האורז והעדשים המתובלים שבקערה, כדאי למלא עד 3/4 מגובה
הגמבה, כי המילוי מתנפח בבישול. - דואגים שהרוטב מכסה במעט את כל הגמבות, אם אין לך סיר רחב לכל הגמבות, אפשר לפצל לשני
סירים נפרדים עם אותו הרוטב. - ניתן להוסיף לרוטב פרוסות קישואים ותפו"א לשדרוג המתכון.
- בתיאבון ולבריאות!!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:
![](https://kollkvoda.co.il/wp-content/uploads/2017/02/תח-Small-120x120.jpg)
![](https://kollkvoda.co.il/wp-content/uploads/2018/03/IMG-20180310-WA0005-Small-120x120.jpg)
![](https://kollkvoda.co.il/wp-content/uploads/2022/02/WhatsApp-Image-2022-02-03-at-21.54.13-120x120.jpeg)
![](https://kollkvoda.co.il/wp-content/uploads/2024/04/shutterstock_615926327-120x120.jpg)
![](https://kollkvoda.co.il/wp-content/uploads/2024/09/shutterstock_1894525423-120x120.jpg)