יום שלישי

|

|

14/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

14/01/2025

|

יום שלישי

איך אנחנו מגיבים? | סיון רהב-מאיר

ביום פטירתה של חני וינרוט, עולה השאלה מתוך דבריה: כיצד אתם מגיבים בזמן שאדם מקבל בשורה קשה? מה הכי חשוב לאדם בזמן שהשמים שלו נופלים?
| קרדיט: shutterstock AI

 

היום מציינים שבע שנים לפטירת חני וינרוט ז"ל, שהייתה סופרת ומרצה, ושההתמודדות שלה עם מחלת הסרטן הייתה השראה עבור רבים. הנה רק קטע אחד, קצר וחכם, שחני כתבה. בתקופה הנוכחית הוא חשוב במיוחד:

"גיליתי תופעה שהדהימה אותי. בכל פעם שמישהו משתף אותי בבשורה קשה, במשך רוב השיחה הוא רק מתאר איך הגיבו והשתתפו מי שסביבו. אנשים אומרים: 'הרופא היה כל כך לא רגיש, התפוצצתי מהיחס שלו', או 'את לא מאמינה איך בעלי עוזר לי וכמה הוא מסור במשבר הזה', או 'אפילו עכשיו כשחליתי חמותי לא מתקשרת אליי'.

אדם מספר לך שהכול בחייו מתמוטט, ובאותה נשימה מה שחשוב לו זה החוויה האנושית, הנאמנות, החברות, האמפתיה. האם זו בריחה מהמציאות? ממש לא. זה מה שמעניין אנשים. אפילו בספר איוב, שנחשב בתנ"ך לאדם שהתמודד עם צרות רבות וקשות, אפשר לראות כמה חשוב לו מה אומרים החברים שלו.

רוב האנשים, חמש דקות אחרי שנפלו עליהם השמיים, מה שיקבע את החוויה שלהם, מה שיגדיר אותה כנוראה פחות או נוראה יותר, זה ההתנהגות של מי שאיתם בחדר באותם רגעים. התגובה שלנו חשובה. יחסי אנוש – הם פיקוח נפש".

לזכרה.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים