יום חמישי

|

|

16/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

16/10/2025

|

יום חמישי

חמין (פרווה) יפהיפה וטעים מעדשים ואפונה צבעוניים

כמה צבעים של עדשים ואפונה שיעלו ניחוח מדהים של אוכל טוב ועשיר, מלא בברזל וסידן, תחליף נהדר לאוכל בשרי - לצמחוניים ולכאלה שלא רוצים להתבשר :)

מצרכים:

  • 2 כוסות עדשים ירוקות
  • 1.5 כוסות עדשים כתומות
  • 1.5 כוסות אפונה יבשה
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • תבלינים: כף שטוחה מלח, אבקת מרק, מעט פלפל שחור, כפית גדושה כורכום.

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים פרוסות שום.
  2. מוסיפים את העדשים והאפונה ומטגנים מעט יחד, מכסים במים רותחים עד לקו התכולה.
  3. מתבלים ומערבבים מעט, סוגרים את הסיר ומשאירים על אש בינונית לרתיחה למשך כחצי שעה.
  4. כשהרוטב מצטמצם והקטניות בשלות (ניתן להוסיף כוס מים רותחים לפי הצורך) מכבים את האש, מערבבים קלות ומוזגים לצלחות.

בתיאבון!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]