מצרכים:
- 2 כוסות עדשים ירוקות
- 1.5 כוסות עדשים כתומות
- 1.5 כוסות אפונה יבשה
- 1 בצל גדול
- 2 שיני שום
- תבלינים: כף שטוחה מלח, אבקת מרק, מעט פלפל שחור, כפית גדושה כורכום.
אופן ההכנה:
- חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים פרוסות שום.
- מוסיפים את העדשים והאפונה ומטגנים מעט יחד, מכסים במים רותחים עד לקו התכולה.
- מתבלים ומערבבים מעט, סוגרים את הסיר ומשאירים על אש בינונית לרתיחה למשך כחצי שעה.
- כשהרוטב מצטמצם והקטניות בשלות (ניתן להוסיף כוס מים רותחים לפי הצורך) מכבים את האש, מערבבים קלות ומוזגים לצלחות.
בתיאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן