מצרכים:
לקציצות:
1 ק"ג בשר הודו טחון / מעורב עם בקר
2 כוסות פירורי מצה (קמח מצה)
1 בצל מגורד
2 כפות פיטרוזיליה יבשה קצוצה / חצי כוס ירק טרי קצוץ
מלח, פלפל, כף כמון,
תבלין עוף/שווארמה (לא חובה)
לרוטב:
4 תפו"א
2 בטטות
3 קישואים
כף מלח, כפית פלפל,
כפית כורכום
כפית כמון
כיף חוויג' למרק
2 כפות אבקת מרק
אופן ההכנה:
מערבבים את כל רכיבי הקציצות לעיסה רכה ומכדררים לכדורים.
ממלאים בסיר גדול ועמוק מים עד חצי גובה הסיר, ומרתחים.
מוסיפים את תבליני הרוטב ומכניסים את כדורי הבשר לסיר ראשונים, להתיצבות.
מקלפים את הירקות וחותכים לפרוסות, מוסיפים מעל הקציצות וממשיכים את הבישול כשעה.
בתיאבון ובהנאה!!