מרק כתום וחלבי

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

4 גזרים

 

חתיכת דלעת – 400 גרם

 

1 תפוח אדמה בינוני

 

4 בטטות קטנות מאוד או 2 גדולות מאוד

 

לרוטב-

 

1 בצל בינוני חתוך לקוביות.

 

2 שיני שום כתושות.

 

1 קופסת שמנת מתוקה.

 

75 גרם חמאה (מתחלק ל 50 גרם+ 25 גרם לאחר כך).

 

כף שטוחה פלפל שחור, לפי הטעם.

 

כפית שטוחה מלח, לפי הטעם.

 

1/4 כפית אגוז מוסקט , לפי הטעם.

 

עשבי תיבול לבישול איטלקי- 2 קוביות מהקוביות הקפואות או עשבי תיבול טריים- 2 עלי בזיליקום קצוצים,1 עלה אורגנו קצוץ.

 

אופן ההכנה

1. לבשל בסיר גדול את הגזרים, הדלעת, תפוח האדמה והבטטות במים שמכסים עד ל- 3/4 מגובה הירקות עד ריכוך הירקות (לבדוק על ידי נעיצת מזלג בירקות – לעקוב תוך כדי הבישול).
2. לאחר שהירקות מבושלים היטב יש לראות כמה מים נשארו בסיר (אם מעל גובה הירקות אז לרוקן לקערה בצד. לא לזרוק – במידה ותרצו מרק פחות סמיך יהיו לכם מים להוסיף. אם תרצו מרק סמיך יותר – תוציאו עוד מים מהסיר).
3. לטחון את הירקות יחד עם טיפה מהמים שנשארו בסיר ולקרר כחצי שעה-שעה.
4. בינתיים לטגן במחבת את הבצל הקצוץ יחד עם 50 גרם חמאה עד להזהבה. להוסיף את השום הקצוץ ולערבב תוך כדי למשך 10 שניות בלבד (אסור בשום אופן לגרום לשום להישרף).
5. להוסיף עוד 25 גרם חמאה ואת קוביית עשבי התיבול, ולערבב עד ששתיהן נמסות. לתבל בתבלינים ולבסוף להוסיף את השמנת המתוקה.
6. לבשל הכל יחד למשך דקה על אש נמוכה כאשר מדי פעם יש לערבב.
7. להוסיף את הרוטב לסיר עם המרק הטחון הקר ולערבב היטב. להחזיר לאש ולערבב על אש נמוכה עד שמבעבע.
8. להגיש עם פרמזן וקרוטונים.
בתיאבון


שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.